Що у деклараціях львівських посадовців за 2023 рік

фото/ depositphotos.com

Ще в грудні минулого року Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Щоправда через війну у реєстрі можуть бути не всі декларації.

«Якщо ви не знайшли у Реєстрі декларацію певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу», – зазначено у повідомленні від НАЗК.

Там також пообіцяли, що повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено після завершення чи скасування воєнного стану в Україні.

А поки що ІА Дивись.info зібрала ті декларації про доходи львівських управлінців та виконавців, до яких є доступ.

фото: nazk.gov.ua

Андрій Кузнік

В.о. керівника Львівської митниці Андрій Кузнік оприлюднив свою декларацію про доходи за 2023 рік. Він вказав понад 600 тис. грн зарплати від Рівненської митниці, майже мільйон гривень доходу своєї дружини та нову нерухомість – Антоніна Кузнік стала співвласницею земельної ділянки біля Буковелю, вартість якої становила всього 7300 грн.

Андрія Кузніка у 2023 році призначили в.о. керівника Львівської митниці, до цього він очолював Рівненську митницю. Перед роботою на митниці Кузнік працював в СБУ. Як вказано у декларації митника, у 2023 року він отримав понад 600 тис. грн зарплати від Рівненської митниці, попри те, що фактично працює на Львівщині, а також 870 тис. грн від відчуження рухомого майна. Його дружина Антоніна Кузнік отримала 951 тис. грн доходу від підприємницької діяльності та 18 тис. грн стипендії у «Першому київському фаховому медичному коледжі».

За останні кілька років Андрій Кузнік з дружиною купували кілька об’єктів нерухомості. У 2020 року митник став власником земельної ділянки (612 м2) у селі біля Києва, де є незавершене будівництво дачного будинку та нежитлового приміщення. У столиці Андрій Кузнік має службове житло – квартиру площею 87,6 м2, а також службову кімнату має Антоніна Кузнік (32,3 м2). У власності дружини митника із 2019 року є три земельні ділянки у селі неподалік Чернігова.

У 2022 році Антоніна Кузнік стала співвласницею земельної ділянки у селі Яблуниця (0,17 га), вартість землі, згідно декларацією – 9 тис. грн. У 2023 року Антоніна Кузнік стала співвласницею ще однієї ділянки у цьому селі площею 0,18 га, яка вартувала всього 7300 грн. Подружжя має право користуватись квартирою у Львові (170 м2), а також дружина митника орендує у місті нежитлове приміщення.

Подружжя користується записаним на родичку позашляховиком Lexus GX460 (2010 року випуску). Щодо заощаджень, то вони становлять понад 100 тис. доларів та близько 60 тис. грн.

Андрій Кузнік, фото: із соціальних мереж

Василь Артимович

Голова Господарського суду Львівської області Василь Артимович оприлюднив свою декларацію про доходи за 2023 рік. Суддя вказав близько двох мільйонів гривень доходів, а також понад 60 тис. доларів заощаджень.

Як вказано у декларації голови суду, Василь Артимович отримав 1,4 млн грн зарплати в Господарському суді Львівщини та ще 518 тис. грн доходу від відчуження рухомого майна. Його дружина, Ольга Артимович, вказала 90 тис. грн доходу від підприємницької діяльності.

У голови суду немає власної нерухомості, проте Ольга Артимович є співвласницею двох квартир у Дрогобичі (62,7 м2 та 35,4 м2), також сім’я може користуватись майном своїх родичів: квартирою (48,7 м2) у Дрогобичі, а також квартирою (84,8 м2) та гаражем (71 м2) у Львові.

Василь Артимович є власником авто Hyundai Elantra 2008 року випуску, а також у 2023 році почав орендувати авто Škoda Superb 2019 року випуску.

Щодо заощаджень подружжя, то Василь Артимович зберігає гроші переважно готівкою (60 тис. доларів та 55 тис. грн), ще кілька тисяч у валюті та понад 100 тис. грн зберігає його дружина.

Василь Артимович, фото: "Закон і бізнес"

Юрій Камельчук

Народний депутат Юрій Камельчук, член фракції «Слуга народу» у Верховній Раді, оприлюднив декларацію про свої доходи за 2023 рік. Нардеп із Львівщини вказав 621 тис. грн зарплати та ще 4,2 млн грн доходу своєї дружини.

Як вказано у декларації нардепа із Львівщини, у 2023 році Юрій Камельчук отримав 621 тис. грн зарплати у Верховній Раді, 10,5 тис. грн зарплати у приватному університеті новітніх технологій, а також вказав дохід своєї дружини Тетяни від підприємницької діяльності – 4,2 млн грн (у 2022 році вона декларувала 1,3 млн грн, тобто за рік її дохід збільшився майже на 3 млн грн).

Подружжя Камельчуків не купувало нової нерухомості у 2023 році. Юрій Камельчук, як і раніше, не має власного житла. Він у 2021 році отримав право користуватись та забудовувати земельну ділянку площею 0,15 га у селі Березівка під Києвом, яка належить Андрію Козіну. Подружжя Камельчуків також може користуватись батьківською квартирою у Червонограді, у співвласності Тетяни Камельчук є квартира у Вараші (47,9 м2). Житло у Києві подружжя орендує.

Нардеп із Львівщини є власником авто Škoda Favorit (1992 року випуску), але користується авто дружини – Toyota RAV4 (2017 року випуску), яке Тетяна Камельчук придбала у січні 2021 року. Тетяна Камельчук має у власності цінні папери.

Тетяна Камельчук керує благодійною організацією «Фонд родини Камельчуків», яка фігурує у справі переправлення ухилянтів за кордон. Із нардепом Юрієм Камельчуком пов’язані п’ять компаній, усі станом на квітень 2024 року є припиненими чи перебувають у процесі припинення. Йдеться про такі компанії: ПП «Прем’єр», ПП «Єврокапітал», ТзОВ «Бізнесфорум», ТзОВ «Бізнесфорум груп», ТзОВ «Бізнесфорум системс».

Свої заощадження подружжя зберігає переважно готівкою. Тетяна Камельчук вказала 2,8 млн грн готівкою та ще понад 20 тис. грн у банку, Юрій Камельчук готівкою зберігає 8 тис. доларів та ще 57 тис. грн у банку.

Юрій Камельчук, фото: УНІАН

Богдан Дубневич

Голова Солонківської сільради на Львівщині Богдан Дубневич подав декларацію про доходи за 2023 рік. Він показав свої доходи і доходи дружини Тетяни Дубневич.

Кількість квартир, будинків, годинників і компаній у власності Богдана Дубневича і його дружини практично не змінилась у порівнянні з попередніми роками. Та у 2023 році подружжя накопичило більше готівкової валюти, стало отримувати пенсію, а Тетяна Дубневич стала власницею майже чверті села Суходіл Бібрської громади.

Згідно з документом, упродовж серпня-вересня 2023 року Тетяна Дубневич стала власницею 40 земельних ділянок площею 72,68 га. При цьому вартість всієї цієї землі на дату набуття права на неї жінкою становила 330,5 тис. грн – переважно ділянки по 2 га оцінювались по 7 тис. грн, найдорожча ділянка – 20,5 тис. грн.

Площа села Суходіл становить 3,28 км2. Отже, 0,726 км2 у власності Тетяни Дубневич – це орієнтовно 22-23% площі села.

Востаннє перед цим Тетяна Дубневич стала власницею 19-ти земельних ділянок в селі Зубра у жовтні-грудні 2021 року. Земля в Зубрі оцінювалась значно дорожче – вартість ділянки у 2 га на момент набуття права власності Тетяною Дубневич становила, в середньому, 350 тис. грн.

Село Суходіл розташоване приблизно за 35 км від Львова. У ньому проживають трохи більше 500 людей. Орган місцевого самоврядування – Бібрська міська рада.

Тетяна Дубневич також є власницею половини корпоративних прав і бенефіціарною власницею ТзОВ «Мисливське господарство Зубр», ТзОВ «НВП Корпорація КРТ», ТзОВ «Джеб», ТзОВ «Галицький дім» і ТзОВ «Сінема енд Джаз». Також Тетяна Дубневич є власницею ПАТ «Самбірський керамзитовий завод», «Рівненський завод надміцних залізобетонних конструкцій».

Богдан Дубневич на посаді сільського голови Солонки отримав 739,5 тис. грн зарплати, а його дружина заробила підприємництвом 2,96 млн грн. Пенсія Богдана Дубневича за 2023 рік становила 251 тис. грн, а Тетяни Дубневич – 151 тис. грн. Окрім того, Богдан Дубневич отримав подарунок від сина Павла на 21 тис. грн, але не вказав, що саме це було.

Подружжя Богдана і Тетяни Дубневичів зберігає готівкою 3,8 млн грн і 1,97 млн доларів. Ще 1,1 млн грн та 8,6 тис. доларів Дубневичі мають на банківських рахунках і в позиці третій особі.

Також Богдан Дубневич написав у декларації, що пожертвував на ЗСУ 3,65 млн грн.

До слова, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і до листопада 2023 року фінансово-промислова група братів Дубневичів зросла на 10 нових компаній, учасниками/бенефіціарами яких стали діти братів: Юрій та Павло Дубневичі, Роксолана Пиртко, Надія Гичка.

Богдан Дубневич, фото: із соціальних мереж

Андрій Парубій

Народний депутат від партії «Європейська солідарність», львів’янин Андрій Парубій, оприлюднив свою декларацію за 2023 року.

Як вказано у електронній декларації, у 2023 року Андрій Парубій отримав 622,9 тис. грн зарплати у Верховній Раді, ще 174,9 тис. грн зарплати у Львівському університеті та 39 тис. грн страхових виплат вказала його дружина Уляна Парубій.

Подружжя не купувало нової нерухомості у 2023 року. Андрій Парубій вказав право власності на квартиру у Львові (92 м2), яку він придбав у 2017 року, та оренду готельного номера у столиці. Уляна Парубій є власницею квартири у Львові (21,6 м2), житлового будинку (32,6 м2) та земельної ділянки у селі Урич. Із 2021 року сім’я нардепа має право користуватись квартирою (158,3 м2) та паркомісцем (17,3 м2) у Львові.

Із 2022 року Уляна Парубій є власницею Peugeot 3008 (2022 року випуску), який вона придбала за 1,8 млн грн. Вона має несплачений кредит у банку (із 1,3 млн грн залишилось ще 745 тис. грн). Андрій Парубій із 2021 року користується авто Hyundai Grand Santa Fe (2019 року випуску), яке належить Петру Боднару.

Щодо заощаджень, то Андрій Парубій їх зберігає переважно готівкою: 58 тис. доларів та 25 тис. євро, ще близько 170 тис. грн є на банківському рахунку нардепа.

Андрій Парубій, фото: агрополіт

Ростислав Тістик

Народний депутат зі Львова Ростислав Тістик, який входить до фракції «Слуга народу», оприлюднив свою декларацію про доходи за 2023 рік. Нардеп вказав 627 тис. грн зарплати та право користуватись батьковим кросовером Volkswagen Touareg.

Як вказано у електронній декларації, у 2023 році Ростислав Тістик задекларував 627 тис. грн зарплати у Верховній Раді. Це єдиний дохід нардепа. Свої заощадження Тістик зберігає готівкою, зокрема 295 тис. грн, 54 тис. євро та 98,5 доларів.

Народний депутат з фракції «Слуга народу» не купував нової нерухомості. Із 2018 року Тістику належать два паркомісця та квартира у Львові (102,5 м2) – у декларації вказано, що її вартість на дату набуття становила 200 тис. грн. Житло у Києві Ростислав Тістик орендує.

У 2023 року Ростислав Тістик отримав право користуватись батьковим кросовером Volkswagen Touareg (2017 року випуску). До цього він їздив на іншому автомобілі батька – Volvo XC60 2016 року випуску.

Ростислав Тістик, фото: ЛОВА

Андрій Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий оприлюднив свою декларацію про доходи за 2023 рік. Очільник міста вказав 829 тис. грн зарплати, ще близько 10 млн грн доходів та 5,7 млн грн позики вказала його дружина Катерина Кіт-Садова.

Як вказано у електронній декларації, у 2023 році Андрій Садовий отримав 829 тис. грн зарплати у Львівській міськраді та задекларував авторське право на знак «Самопоміч». Загальний дохід його дружини Катерини Кіт-Садової становить близько 10 млн грн, зокрема у цю суму входить 7,6 млн грн дивідендів та 2,3 млн грн зарплати від ПрАТ «ТРК Люкс». Катерина Кіт-Садова також вказала 5,7 млн грн позики від гендиректора ТРК «Люкс» Романа Андрейка, яку вона повернула наприкінці 2023 року.

Подружжя Садових не купувало нової нерухомості чи автомобілів. Катерині Кіт-Садовій належить житловий будинок (660 м2) та дві земельні ділянки у Львові, третю ділянку вона орендує. Як і раніше, дружина мера Львова задекларувала автомобіль Škoda Kodiaq (2017 року випуску) та Mercedes-Benz V 300 (2021 року випуску), придбаний у листопаді 2021 року вартістю 2,3 млн грн.

Катерина Кіт-Садова є основною співвласницею медіахолдингу ПрАТ «ТРК Люкс», куди входить 24 канал, радіостанції «Люкс» та «Максимум», а також низка онлайн-видань, до прикладу, ZAXID.NET.

Андрій Садовий, фото: УП

Юрій Кагітін

Начальник Головного управління ДСНС у Львівській області Юрій Кагітін оприлюднив свою декларацію про доходи за 2023 рік. Торік посадовець отримав мільйон гривень зарплати та право користуватись авто Volkswagen Golf, яке придбав його син.

Як вказано у електронній декларації посадовця, у 2023 році Юрій Кагітін отримав понад мільйон гривень зарплати у ДСНС Львівщини, 15,9 тис. грн за монетизацію пільг УБД, двоє синів посадовця вказали свої стипендії, а один із них також 607 тис. грн доходу від підприємницької діяльності (він є ФОПом та займається програмуванням).

Юрій Кагітін та його дружина не купували нової нерухомості. Начальник ДСНС Львівщини має у власності гараж та квартиру у Львові (103,5 м2), а також є співвласником ще однієї квартири площею 56,3 м2. У посадовця та його дружини Жанни є чотири земельні ділянки на Львівщині, Жанна Кагітіна є власницею недобудованого житлового будинку у селі Рясне-Руське під Львовом.

Юрій Кагітін не має власного авто та вказав лише причеп 1994 року випуску, однак син посадовця у 2023 році придбав Volkswagen Golf (2016 року випуску) за 123 тис. грн – право користуватись авто мають його батьки та брат.

Юрій Кагітін, фото: Львівська Облрада

Микола Величкович

Народний депутат зі Львова та президент Федерації рукопашного гопаку Микола Величкович подав свою декларацію про доходи за 2023 рік. Він задекларував понад 700 тис. грн доходів. Про це стало відомо з сайту НАЗК після того, як декларації посадовців знову стали публічними.

Як вказано у електронній декларації нардепа, у 2023 році Микола Величкович отримав 708 тис. грн зарплати у Верховній Раді (у 2022 році його зарплата у ВР становила 532 тис. грн) та 36 тис. грн зарплати в Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського. Дружина нардепа Наталія вказала 46 тис. грн зарплати у цьому ж університеті.

Подружжя не купувало нової нерухомості чи автомобілів. Як і у попередні роки, Микола Величкович вказав земельну ділянку у селі Керниця поблизу Городка, квартиру (62,3 м2) та комору у Львові. Також нардеп задекларував право безкоштовно проживати у квартирі площею 82,7 м2 у Києві.

У власності Наталії Величкович немає нерухомості, але їй належить автомобіль Nissan Qashqai (2018 року випуску), яким користується її чоловік.

Микола Величкович, фото: із соціальних мереж

Олександр Шляховський

Начальник Головного управління Нацполіції Львівщини Олександр Шляховський подав декларацію про доходи за 2023 рік. Посадовець задекларував 1,2 млн грн зарплати та не купував нового майна.

Як вказано у електронній декларації, у 2023 році Олександр Шляховський отримав 1,2 млн грн зарплати у поліції, близько чотирьох тисяч гривень зарплати в університеті внутрішніх справ та ще 8 тис. грн виплат від профспілки. Дружина поліцейського Ірина вказала 453 тис. грн зарплати у ПАТ «Концерн Хлібпром».

Шляховські не купували нової нерухомості чи автомобілів, усе задеклароване майно подружжя придбало раніше. Ірина Шляховська є власницею шести земельних ділянок біля Києва та співвласницею квартири у столиці (59,7 м2), також сім’я може користуватись іншою квартирою у Києві площею 81,5 м2. Із 2022 року подружжя орендує житло у Львові.

У власності Ірини Шляховської є також два авто: вантажівка ГАЗ 33021-212 (Газель, 2002 року випуску) та Mazda 3 (2017 року випуску), якою користується Олександр Шляховський.

Олександр Шляховський очолив поліцію Львівщини у 2021 році. До цього займав аналогічну посаду на Закарпатті. Раніше Олександр Шляховський також працював заступником начальника Нацполіції Київщини, де відповідав за роботу кримінальної поліції.

Олександр Шляховський, фото: із соціальних мереж

Максим Козицький

Голова Львівської ОВА Максим Козицький оприлюднив свою декларацію за 2023 рік, вказавши нове майно на 15,8 млн грн. Коштовний швейцарський годинник, квартиру та нежитлове приміщення у Львові посадовцю подарував його батько, бізнесмен Зіновій Козицький.

Як вказано у декларації, у 2023 році Максим Козицький отримав 953 тис. грн зарплати у ЛОВА, понад 133 тис. грн процентів від банків та подарунки у негрошовій формі від батька Зіновія Козицького на загальну суму 15,8 млн грн. Йдеться про швейцарський годинник Breguet, вартість якого - 709 тис. грн, квартиру у Львові (176,1 м2) вартістю 10,9 млн грн та нежитлове приміщення у Львові (49,3 м2) за 4,1 млн грн.

Щодо дружини голови ЛОВА Оксани Козицької, то у 2023 році вона отримала 188,9 тис. грн зарплати (від ТзОВ «Самбірська сонячна станція» та ТзОВ «Бурова компанія «Горизонт», які пов’язані із Зіновієм Козицьким) та 23 тис. грн від надання майна в оренду. Щодо майна, то у 2023 році Оксана Козицька стала власницею двох квартир у Львові (81,1 м2 та 175 м2), а також паркомісця. Нерухомість із такою ж площею Максим Козицький вказував у декларації за 2022 рік, тому очевидно, що йдеться не про нову нерухомість, а про зміну власника. Голова ЛОВА у 2023 році переписав це майно на дружину.

У сім’ї Козицьких є лише одне авто – Audi Q5 (2021 року випуску), власницею якого є Оксана Козицька. Додамо, що у 2022 році у Оксани Козицької виникли фінансові зобов’язання перед Зіновієм Козицьким на 2,1 млн грн, які вона ще не сплатила.

Максим Козицький, фото: ЛОВА

Геннадій Демченко

Керівник Львівської обласної прокуратури Геннадій Демченко оприлюднив свою декларацію про доходи за 2023 рік, вказавши понад 2,5 млн грн доходів. Демченка призначили головним прокурором Львівщини у лютому 2023 року, до цього він працював у Офісі генпрокурора.

Як вказано у електронній декларації, у 2023 році Геннадій Демченко задекларував понад 2,5 млн грн доходу, зокрема 1,7 млн грн зарплати у Львівській обласній прокуратурі, 468 тис. грн зарплати у Офісі генпрокурора, 252 тис. грн пенсії, а також проценти від банку, соцвиплати та пільги. Дружина прокурора Ольга отримала загальний дохід у 629 тис. грн, у цю суму входить зокрема зарплата у двох благодійних фондах («Благодійний фонд правоохоронних органів столиці» та «Партнерство в ім’я добробуту»).

Ольга Демченко є власницею двох квартир у Києві (100 м2 та 116 м2), а також співвласницею будинку та земельної ділянки у Броварах (109 м2 та 599 м2). Геннадій Демченко має у власності гараж площею 16 м2. У Львові подружжя орендує квартиру площею 81 м2.

Геннадій Демченко є власником авто Volkswagen Tiguan (2010 року випуску), у власності його дружини є Volkswagen Passat (2009 року випуску) та Ford Kuga (2012 року випуску). Вказане рухоме та нерухоме майно подружжя придбало раніше, протягом кількох останніх років Демченки не купували нового майна.

56-річний Геннадій Демченко в органах прокуратури працює з 1995 року, понад 22 роки на керівних посадах. До призначення на Львівщину працював начальником управління підтримання державного обвинувачення в суді Офісу генпрокурора. У 2021 році указом президента був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ cтупеня.

Геннадій Демченко, фото: із соціальних мереж

Головне фото: depositphotos.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: