У львівській бібліотеці будуть проводити курси для людей із порушеннями зору

image - 2024-04-09T185729.628
Ілюстративне фото / ІА Дивись.info

У Сенсотеці у Львові розпочнеться курс «Корисні навички для людей з порушенням зору».

Про це ІА Дивись.info повідомили в бібліотеці.

Там розповіли, що курси можуть пройти люди, які втратили зір і прагнуть набути корисних навичок для адаптації, майбутнього працевлаштування та повноцінного життя.

Також у бібліотеці заохочують подаватися членів родин ветеранів з порушенням зору. Оскільки на заняттях вони зможуть отримати інформацію та знання, які будуть корисні в допомозі до адаптації близьких з порушенням зору.

 «Курси проводитимуть незрячі експерти. Почнеться навчання з кількох лекцій про доступність. А потім самі учасники мають вибрати: слухати лекції, вчитися ходити з тростиною чи навчитися користуватися смартфонами та комп'ютерами», — кажуть у Сенсотеці.

Загалом програма курсу включає такі напрямки, як-от: орієнтування в просторі, користування смартфоном, ПК, практичні поради щодо працевлаштування.

Початок занять 17 квітня. Щоб записатися на навчання потрібно заповнити анкету в гугл-формі — за посиланням тут. Також можна уточнити інформацію за номером телефону: +38 050 724 30 51.

Вільні місця ще є, однак для ефективності навчання кількість місць обмежена — група складатиме 10 людей.


Раніше ІА Дивись.info разом зі Сенсотекою підготували перелік книжок шрифтом Брайля, які там можна почитати. Усі добірки книжок можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: