Зі законопроєкту про мобілізацію вилучили положення щодо демобілізації — ЗМІ

український воїн в окопі
Український воїн. Ілюстративне фото/Генштаб ЗСУ

З урядового законопроєкту про мобілізацію виключили положення щодо демобілізації та ротації військових. Таке рішення ухвалив Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони.

Про це повідомила Українська правда із посиланням на власні джереда у комітеті 9 квітня.

Там пишуть, що виключення цих положень ініціював головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Він звернувся до міністра оборони Рустема Умєрова з листом, у якому писав, що питання підстав звільнення з військової служби та запровадження на законодавчому рівні ротації військовослужбовців потрібно унормувати окремо, розглянувши інший законопроєкт.

Сирський також наголошував на необхідності невідкладного внесення законодавчих змін щодо вдосконалення питань проходження військової служби та мобілізації.

Видання зазначає, що в Кабміні погодилися з пропозицією Міноборони ініціювати виключення положень про демобілізацію та ротацію військових із закону про мобілізацію, а отже, уряд має внести на розгляд парламенту окремий законопроєкт із цими положеннями.

Закон про мобілізацію — що відомо

Сьмого лютого нинішнього року Верховна Рада підтримала урядовий проєкт про мобілізацію в Україні. Поміж іншого, пропонували скасувати строкову службу і демобілізацію військових після 36 місяців служби.

Звільнення таких військовослужбовців визначатиметься у строки за рішенням Ставки верховного головнокомандувача.

До другого читання проєкту закону народні депутати подали понад чотири тисячі правок: вручну й електронно.

29 березня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки затвердив розгляд правок до нового законопроєкту. Нині буде розгляд у другому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: