Якою є вартість контракту Пентагону на Starlink для України, — ЗМІ

photo1712747126
Ілюстративне фото / ЗСУ

Вартість контракту на розміщення терміналів Starlink в Україні становить 23 млн доларів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Там розповіли, що американський чиновник, який побажав зберегти анонімність, охарактеризував цю послугу як життєво важливу частину допомоги США Україні в гарантії безпеки. Контракт на постачання терміналів Starlink від SpaceX діє з червня 2022 року до наступного місяця, і чиновник не повідомив, чи буде він продовжений.

Спочатку США відмовилися розкрити розмір контракту, але згодом, після запиту за законом про свободу інформації від Defense Daily, цю інформацію було оприлюднено.

У Пентагоні високо оцінюють роль терміналів Starlink в Україні, адже вони дозволяють підтримувати зв'язок з цивільним населенням та забезпечувати важливі комунікації для українських військових.

Станом на травень 2022 року, Україна отримала 10 тисяч терміналів Starlink, які забезпечують критично важливу інфраструктуру зв'язку під час війни з Росією.

Незважаючи на це, Ілон Маск неодноразово висловлював занепокоєння щодо використання терміналів в Україні, стверджуючи, що вони призначені для приватного, а не військового використання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: