Біля львівського університету розквітли тюльпани

тюльпани біля університету івана франка у львові
ЛМР

На клумбі Рьорінга навпроти Національного університету імені І.Франка розквітли дві тисячі білих і рожевих тюльпанів. Щомісяця тут цвістимуть різні квіти.

Про це повідомляє міська рада.

Як спланували в управлінні екології департаменту будівництва, природних ресурсів і розвитку громад, коли відцвітуть тюльпани, цибулини заберуть на зберігання до наступної висадки, а на їхньому місці з'явиться різнокольорова газанія. Вона ростиме, як і тюльпани, по периметру квітника.

«У центрі клумби тим часом розростаються багаторічники, якими поступово засаджують парки та сквери Львова. Це юка, кизильник, астильба, вейгела, гортензія, тис ягідний. Багаторічники – це не лише красиво, а й раціонально. Оскільки не потрібно щороку витрачати кошти на купівлю рослин. Астильба, вейгела та гортензія цвістимуть по черзі аж до осені», – кажуть в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

До слова, клумбу перед парком Франка, відновили три роки тому за проєктом Арнольда Рьорінга, найвідомішого львівського садівника. Це не єдина клумба у місті авторства видатного садівника. Клумби, які запроєктував Рьорінг, також є на проспекті Свободи та у Стрийському парку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: