На Львівщині розпочався відбір на Ігри Нескорених-2025: як долучитись

Учасники Ігор Нескорених-2024.
Учасники Ігор Нескорених-2024. На фото - зустріч з ветеранами у Львові/ЛОВА

Військовослужбовців зі Львівщини запрошують взяти участь у національному відборі Ігор Нескорених. Ці змагання відбудуться у канадському Ванкувері впродовж 8–16 лютого 2025 року.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

Учасники позмагаються у баскетболі на колісному кріслі, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, легкій атлетиці.

Також буде велоспорт, паверліфтинг, плавання, стрільба з лука та настільний теніс.

Для охочих взяти участь у національному відборі забезпечать тренувальний процес, фаховий супровід тренерів та покриють витрати на змагання у самому відборі.

Подати заявку можна до 21 квітня. Реєстрація на ЄВетеран за цим посиланням або ж на сайті.

Ігри Нескорених

Це найбільший в світі міжнародний спортивний захід для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, травми або захворювання, виконуючи свої службові обов’язки.

Invictus Games започатковані 2014 року принцом Гаррі та вперше були проведені у Лондоні (Великобританія). У них взяли участь близько 300 спортсменів із 13 країн, які воювали разом зі Сполученим Королівством у останніх військових кампаніях. Ігри Нескорених 2023 відбуваються у Дюссельдорфі (Німеччина) з 9 по 16 вересня під девізом «ДІМ ДЛЯ ПОВАГИ».

Україна долучилась до Ігор Нескорених 2017 року, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада. Другі Ігри відбулись наступного року — в австралійському Сіднеї. У травні 2020 захід мав відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, був перенесений на 2021, а пізніше на 2022 рік. Зрештою, у квітні 2022 року українська збірна виступила у Гаазі (Нідерланди). Частина учасників збірної повернулися знову на службу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: