Львів'яни можуть подати свої пропозиції щодо оновлення Порталу відкритих даних міста

робота
Ілюстративне фото. Джерело: invak

У міській раді тривають консультації з громадськістю щодо оновлення публікації наборів даних на Порталі відкритих даних Львова. Мешканці можуть подавати до 12 квітня свої ідеї та пропозиції про інформацію, яку вони хочуть бачити в загальному доступі.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Заступниця з цифрової трансформації Львівської міської ради (CDTO – chief digital transformation officer) Олена Гунько зазначила, що зараз на порталі відкритих даних Львова доступно 1229 наборів даних, які періодично оновлюють.

Також вона спільно з робочою групою працює над підвищенням ефективності та інформативності відкритих даних Львова, щоб кількість, якість та оновлюваність наборів даних максимально відповідала суспільному інтересу.

«Консультації з громадськістю дадуть нам можливість зрозуміти, яка інформація та набори даних становлять суспільний інтерес. Найбільше користі відкриті дані приносять саме у випадках, коли ця інформація може бути використана студентами, громадським сектором, журналістами, розробниками та іншими зацікавленими сторонами. Це дозволить забезпечити ефективне застосування принципів прозорості діяльності Львівської міської ради», – розповіла Олена Гунько, заступниця з цифрової трансформації Львівської міської ради.

Окрім наборів даних можна визначити ще і періодичність оновлення інформації. Детальніше про це можна дізнатися тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: