У Львові судитимуть забудовника, який заволодів грошима клієнтів у сумі майже 23 мільйона гривень

смрпоилтл
ілюстративне фото/antikor

У Львові судитимуть забудовника, який заволодів грошима клієнтів у сумі майже 23 мільйона гривень.

Про це повідомляє поліція.

Що відомо про забудовника

У 2018-2022 роках директор будівельної компанії під приводом укладення договорів купівлі-продажу майнових прав на квартири у багатоквартирному будинку, який мав бути збудований в одному з сіл колишнього Пустомитівського району Львівської області, заволодів коштами 38 громадян.

Не маючи дозвільних документів на проведення будівельних робіт, керівник компанії укладав з клієнтами фіктивні договори купівлі-продажу майнових прав та отримував від них кошти у якості оплати/передоплати за майбутні помешкання. Однак отримані гроші він не перерахував на рахунок товариства, а привласнив.

За даними ЗМІ, йдеться про забудовника ТОВ «ВББ-Комфорт» та тодішнього директора Романа Глухенького. Зараз він перебуває під вартою. «ВББ-Комфорт» мала добудувати два під’їзди до будинку на вул. Вулецькій у селі Горішній, будівництво мало стартувати на початку 2022 року, однак так і не розпочалося. Також з’ясувалося, що земельна ділянка, на якій мала бути забудова, належить третій особі. За інформацією сайту новобудов «ЛУН», зараз на цій ділянці збудовано кілька п’ятиповерхових секцій, які так і не введені в експлуатацію.

За даними YouControl, ТОВ «ВББ-Комфорт» зареєстроване майже 5 років тому у Львові, його власницею була львів’янка Лариса Бренич. Вже після скандалу із пайовиками фірму перереєстрували до Києва. Також змінився власник та директор, ним став мешканець міста Ватутіне на Черкащині Сергій Кудрій, який також є керівником понад 500 компаній.

Справу скеровано до суду

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2,ч.3 та ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: