У Львові 13 квітня попрощаються з п'ятьма військовими: що про них відомо

image-2024-02-28T114811.843 (1)
Ілюстративне фото/ depositphotos.com.

У суботу, 13 квітня, у Львові поховають п'ять українських захисників, які загинули на війні: Юрія Липку, Андрія Сорокіна, Юрія Растрьопіна, Тараса Кроншталя, Назара Геца.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Коли відбудеться чин похорону за воїнами

Об  08:00 год в храмі св. Володимира в с. Івано-Франкове розпочнеться прощання з Юрієм Растрьопіним.

Об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла розпочнеться чин похорону Юрія Растрьопіна, Юрія Липки, Андрія Сорокіна, а об 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Об 12:30 год в храмі Вознесіння Господнього (вул. Широка, 81а) розпочнеться прощання з Тарасом Кроншталем.

Об 14:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла розпочнеться чин похорону Тараса Кроншталя і Назара Геца, а об 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

 Воїнів Юрія Липку, Юрія Растрьопіна, Тараса Кроншталя і Назара Геца поховають на Личаківському кладовищі, а воїна Андрія Сорокіна – на Голосківському кладовищі.

Що відомо про загиблих військових: факти з їхньої біографії

Юрій Липка («Папай») народився 16 березня 1972 року у Львові.

Юрій Липка. Джерело фото: ЛМР

Навчався у місцевій середній загальноосвітній школі, згодом здобув професійно-технічну освіту. Після завершення навчання проходив військову службу.

Понад 18 років пропрацював у будівельній сфері в Греції. Захоплювався рибальством. У 2012 році повернувся на Батьківщину.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ до України пішов добровольцем на війну. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності України у складі 66-ї окремої механізованої бригади імені князя Мстислава Хороброго Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України. Протягом останнього періоду боровся із окупантами на східному напрямку у лавах 60-ї окремої механізованої Інгулецької бригади. Загинув 4 квітня 2024 року.

У Юрія Липки залишилися дружина, донька та онуки.

Юрій Растрьопін народився 21 січня 1998 року у Львові.

Юрій Растрьопін. Джерело фото: ЛМР

Із відзнакою закінчив ЛНВК «Школа І ступеня-гімназія (сьогодні – Ліцей «Львівський» Львівської міської ради). Із п’ятирічного віку захоплювався шахами, був кандидатом у майстри спорту України. Також займався малюванням.

У Львівському національному університеті імені Івана Франка здобув освіту за спеціальністю «міжнародна економіка».

Після завершення навчання працював у Львівській філії ПАТ «Філіп Морріс Україна», згодом – у страховій компанії «Старлайф». За словами близьких, Юрій Растрьопін був «винятково доброю, веселою та розумною людиною, ніколи не відмовляв у допомозі».

Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист держави від загарбників до лав Збройних Сил України. Боронив незалежність та суверенітет України на Сумщині та Донеччині у складі військової частини А4026. Загинув 9 квітня 2024 року.

У Юрія Растрьопіна залишилися батьки та хрещена мама.

Андрій Сорокін народився 22 грудня 1971 року у Львові.

Андрій Сорокін. Джерело фото: ЛМР.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №20. Протягом 1989-1993 років здобував освіту у Кам'янець-Подільському вищому військово-інженерному командному училищі. Після завершення навчання проходив військову службу у Дрогобичі у лавах 12-го окремого аварійно-рятувального загону оперативного реагування.

Кадровий військовий. У 2014-2015 роках виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 703-го окремого Вінницького полку оперативного забезпечення.

Був надзвичайно комунікабельною людиною, обожнював свою родину. Любив майструвати руками, вів активний спосіб життя: був кандидатом у майстри спорту України з фехтування та майстром спорту України з плавання.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну добровільно пішов у військо. При виконанні бойового завдання на Авдіївському напрямку отримав важке поранення. Загинув 10 квітня 2024 року.

У Андрія Сорокіна залишилися мама, дружина та 19-річна донька.

Тарас Кроншталь («Кронштейн») народився 2 травня 1980 року в селі Чуловичі Львівської області.

Тарас Кроншталь. Джерело фото: ЛМР.

Навчався у Закладі загальної середньої освіти І - ІІІ ступенів селища Запитів. Здобув освіту у Професійно-технічному училищі №12 (сьогодні – Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне художнє училище») за спеціальністю «Муляр-штукатур».

У мирний час обіймав посаду майстра ремонтно-будівельних робіт у Товаристві з обмеженою відповідальністю «АЛП Ремотно-будівельна компанія». У вільний час захоплювався нумізматикою.

Із початком повномасштабного РФ став на захист України від окупантів. Боронив державу на території Харківської та Донецької областей у лавах 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув 8 квітня 2024 року.

У Тараса Кроншталя залишилися мама, дружина та двоє доньок. 

Назар Гец народився 6 лютого 1982 року у Львові. 

Назар Гец. Джерело фото: ЛМР

Навчався у Середній загальноосвітній школі №95. Здобув освіту у Державному професійно-технічному навчальному закладі «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – Професійно-технічне училище №33 міста Львова).

Після завершення навчання проходив військову службу у Самборі у лавах військ прикордонників. Протягом двох років працював на Львівському електроламповому заводі «Іскра», а впродовж останнього часу обіймав посаду заступника начальника складу готової продукції на підприємстві «РосанПак».

Із початком повномасштабного вторгнення Росії служив у війську в складі військової частини А4026. Спершу боронив державу на Сумщині, а протягом останнього часу – на території Донецької області. Загинув 9 квітня 2024 року.

У Назара Геца залишилися бабуся, батько, дружина, двоє доньок, брат та хрещені діти.


Раніше командувач об'єднаних сил ЗСУ Юрій Содоль повідомив, що чисельність окупантів перевищує українське військо майже в 10 разів.

Головне фото – depositphotos.com.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: