Львівського бізнесмена звинуватили в ухилені від податків в особливо великих розмірах, — ЗМІ

Сергій Дядюшко
Сергій Дядюшко (посередині)/Ескулаб

Відома медична лабораторія «Ескулаб» під загрозою закриття, а працівникам затримують зарплати. Компанія уникає фіскалізації грошей. При розрахунку за процедури готівкою там не видають банківські чеки про оплату.

Як з’ясували журналісти телеканалу НТА, після здійснення оплати працівниця лабораторії видає лише бланк з даними пацієнта, переконуючи що він і є чеком про оплату процедури.

Першими на сполох через кричущу ситуацію у компанії почали бити її співзасновники. Вони стверджують, що таку схему з ухиляння від сплати податків впровадили в роботу за керівництва Сергія Дядюшко, який є безпосереднім акціонером компанії та колишнім генеральним директором.

Інші співвласники медичної лабораторії намагаються припинити незаконну діяльність в лабораторії. Однак Сергій Дядюшко, який стоїть за оборудками, перешкоджає їх роботі.

Окрім того, Сергій Дядюшко навіть найняв воєнізовану охорону, аби не допустити їх до компанії. Така ситуація в медичній компанії «Ескулаб» триває вже майже рік. Від внутрішнього конфлікту страждають і працівники компанії, яким не можуть вчасно виплачувати заробітну плату.

За словами співвласника компанії Дениса Мельника, лише за один тиждень роботи «Ескулабу» було нефіскалізовано близько 7 мільйонів готівки.

«На рахунках зараз акумульовані великі кошти, однак, через поведінку одного з учасників – Сергія Дядюшка, компанія не може розраховуватись зі своїми працівниками, виплачувати заробітні плати, оскільки дирекція в складі 3 людей, яка є управлінським органом, є недієздатна і нелегітимна», — розповів Денис Мельник.

Нефіскалізацію коштів керівництвом лабораторії журналістам підтвердив комерційний директор «Ескулабу» Роман Висоцький.

«З 1 квітня по сьогодні «Ескулабом» було нефіскалізовано більше 10 мільйонів гривень. Колишній фінансовий директор Андрій Дубівка при розрахунку пацієнта за готівку заборонив видавати чеки майже всім пацієнтам», — додав він.

Раніше Андрія Дубівку усунули з посади саме за порушення фіскалізації коштів, однак він продовжує керувати компанією та впливати на її працівників, виконуючи вказівки Сергія Дядюшка. 

Журналісти також звернулися до Сергія Дядюшка аби він прокоментував звинувачення у свій бік, однак на зв’язок він не виходить. Інші акціонери компанії «Ескулаб» вже подали декілька позовів до суду на Сергія Дядюшка. Кажуть, хочуть повернути роботу компанії у законну площину і додають — такі дії окремих представників лабораторії заслуговують на прискіпливу увагу правоохоронних органів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: