На Львівщині судитимуть трьох мешканців, які заперечували війну РФ проти України

Поширювали комуністичну символіку та підтримували рф у збройній агресії проти України – судитимуть трьох мешканців Львівщини
Фото з місця затримання/Львівська обласна прокуратура

У Львівській області судитимуть трьох місцевих мешканців, які підтримували збройну агресію РФ проти України, а також поширювали комуністичну символіку через соцмережі.

Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

За даними відомства, двоє чоловіків та жінка протягом 2017-2023 років неодноразово поширювали через власні акаунти у «Однокласниках» (заборонена соцмережа в Україні - Ред.) публікації із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму.

Окрім цього, двоє обвинувачених у вищезгаданій соцмережі розповсюджували фото та відео матеріали, у яких заперечували та виправдовували збройну агресію РФ, розпочату 2014 року.

«Так, 49-річний чоловік зазначав, що українці – нацисти, а збройні сили РФ прийшли врятувати населення країни, цим самим заперечуючи тимчасову окупацію територій України. Окрім цього, інша обвинувачена поширила матеріал, в якому закликалось підтримувати Росію, її президента та вказувалось, що війна РФ проти України є "праведною"», — йдеться у повідомленні Львівської обласної прокуратури.

До суду скерували обвинувальні акти стосовно трьох підозрюваних через поширення комуністичної символіки та пропаганди комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1, 2 ст. 436-1 КК України). Також двом із них інкриміновано виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Раніше ми розповідали, що львів'янин поширював комуністичну символіку в соцмережі «Однокласники». Його викрили влітку торік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: