Новий власник ЛАЗу планує відновити його роботу, - ЗМІ

Львівський автобусний завод
фото: ЛАЗ, лмр

Новий власник Львівського автобусного заводу планує відновити його роботу.

Про це ще вчора, 11 квітня, повідомила LIGA.net з посиланням на пресслужбу івано-франківської будівельної компанії Blago, співвласник якої придбав контрольну частку в ТОВ «Львівські автобусні заводи».

«Ми є одним з учасників ТОВ "Львівські автобусні заводи". Левова частка боргів уже погашена в процедурі санації. На теперішній час завершується уточнення всіх вимог поточних кредиторів для їх остаточного погашення та завершення санації, що призведе до повного фінансового оздоровлення ТОВ "Львівські автобусні заводи". Ми сподіваємося, що в цьому році буде завершена санація, і завод зможе відновити свою діяльність», – зазначили в компанії.

Власником Львівського автобусного заводу став івано-франківський забудовник

Нагадаємо, на початку квітня стало відомо, що в компанії “Львівські автобусні заводи” в рамках процедури санації (фінансового оздоровлення) з'явився новий власник – івано-франківський забудовник Андрій Луцький — співвласник будівельної компанії “Благо”, що є однією з найбільших у своїй галузі на Прикарпатті. У період з 1 липня 2023 року до 27 жовтня 2023 року інвестор, який вклав у компанію 82 млн грн, зумів погасити усі визнані судом борги ЛАЗ на суму 178,65 млн грн. Після цього суди у Києві та Львові зняли арешт з нерухомості ЛАЗу:

  • 23 лютого Личаківський районний суд Львова скасував арешт ливарного цеху ЛАЗ на вул. Стрийській, 45, у справі Державної фіскальної служби;
  • 5 березня Печерський районний суд Києва скасував арешт 30 об'єктів нерухомості ЛАЗ на вул. Стрийська, 45, у справі Державної податкової служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: