На ремонт ліфтів у Львові знайшли понад 3 мільйони гривень

Чоловік ремонтує ліфт
Працівник у літовій шахті/архів ІА Дивись.info

Упродовж шести років у Львові замінили чи відремонтували 337 ліфтів. Нині ж фінансування капітальних ремонтів, зокрема ліфтового господарства, є обмеженим.

Про це в коментарі ІА Дивись.info розповіли у міському департаменті житлового господарства та інфраструктури.

«У зв’язку з воєнним станом в країні, фінансування капітальних ремонтів є обмеженим. Пріоритетом залишається підтримка ЗСУ. На 2024 рік передбачено кошти для завершення 2-х минулорічних (перехідних) проєктів, а також для заміни ліфтового обладнання у декількох будинках (у співфінансуванні з мешканцями)», — відповіли нам у пресслужбі міської ради.

Водночас там не уточнили, про які саме об'єкти йдеться.

За даними департаменту, у бюджеті розвитку Львова передбачили 7,9 млн грн, з яких 3,5 млн грн — для завершення перехідних об’єктів.

Нині ж на обслуговуванні комунальних підприємств, ОСББ, ЖБК та приватних управляючих компаній у Львові є 3748 ліфтів. Загалом є понад 20 компаній, які обслуговують ліфти.

«Упродовж 2017-2023 років містом у співфінансуванні з мешканцями проведено заміну та ремонт 337 ліфтів», — розповіли у відомстві.

Нагадуємо, минулого тижня у львівському будинкові зірвався ліфт, де на той момент перебував чоловік. Останнього вдалось врятувати, його ушпиталили. Це сталось у під'їзді однієї із багатоповерхівок на вулиці Буйка, що в Сихівському районі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: