Робоча група для визначення потреб мешканців у соціальних послугах розпочала роботу у Львові

соцільні послуги
www.prostir.ua

У Львівській громаді працюватиме робоча група для оцінки потреб мешканців у соціальних послугах, і за її результатами напрацюють стратегію розвитку соціальних послуг. Уже відбулася перша онлайн-сесія робочої групи, де учасники розглянули процедуру визначення потреб у базових соціальних послугах та погодили план подальших кроків.

Про це повідомляє міська рада.

До складу групи, що створена при Львівській міській раді, увійшли: заступниця міського голови з гуманітарних питань Ірина Кулинич, директорка департаменту гуманітарної політики Валентина Бартошик, начальниця управління охорони здоров'я Марта Матюшко, начальник управління освіти Андрій Закалюк, директорка Центру соціальних послуг та реабілітації «Джерело» Зореслава Люльчак, а також фахівчиня із захисту дітей Регіонального офісу Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Світлана Стельмах, та завідувачка кафедри педагогіки та соціальної роботи Українського Католицького університету, експертка з визначення потреб громади у соціальних послугах Ірина Криницька.

«Повномасштабна війна, внутрішня еміграція, зростання безробіття, зниження якості життя – це фактори, які збільшили навантаження на соціальну сферу Львова. Соціальні послуги мають допомогти та підтримати жителів Львова та громади у складних життєвих обставинах. Крім того, розвиток послуг є неодмінною частиною реформи деінституалізації, що є однією з вимог вступу України до Європейського Союзу. Ця реформа має на меті трансформувати інтернатні заклади та розширити можливості для виховання дітей у сімейному середовищі», - пояснюють організатори.

Оцінка потреб мешканців у соціальних послугах складається з декількох етапів: збір даних соціально-демографічної ситуації, поновлення даних про надавачів соціальних послуг у громаді, актуальний рівень забезпечення соціальними послугами вразливих категорій населення, інтервʼювання представників управлінь соціального сектору та проведення фокус-груп серед жителів, що отримують соціальні послуги – батьки дітей з інвалідністю, сім'ї, що опинилися у складних життєвих обставинах, багатодітні сім'ї та одинокі батьки, а також родини військовослужбовців та ветеранів.

Після аналізу зібраних кількісних та якісних показників, робоча група надасть повний звіт з висновками, на основі яких буде розроблена стратегія розвитку соціальних послуг у Львівській громаді та подальше їх бюджетування, а також вдосконалюватиметься наявна система соціального захисту населення, щоб забезпечити підтримку жителів у всіх аспектах їхнього життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: