Британія планує надіслати лазери в Україну, — міністр оборони

photo1712943994
Великобританія вперше успішно випробувала лазерну зброю DragonFire Фото: gov.uk

Велика Британія озброює свої кораблі лазерами DragonFire для боротьби з безпілотниками. Крім того, таку зброю країна може передати й Україні.

Про це повідомляє видання The Telegraph з посиланням на слова міністра оборони Бена Уоллеса.

Міноборони Великої Британії оголосило про плани оснащення своїх військових кораблів лазерами DragonFire, спеціально розробленими для боротьби з безпілотниками. Цей крок є частиною ширшої реформи, спрямованої на впровадження нових технологій для підвищення обороноздатності країни.

«Загроза з боку безпілотників зростає, і ми повинні бути готові до неї протистояти», — заявив міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес і додав: «Лазери DragonFire забезпечать нашим кораблям точну та економічно ефективну зброю для нейтралізації цих загроз».

Мінометний снаряд, влучений лазером DragonFire

Окрім оснащення власних військових кораблів лазерами DragonFire, Велика Британія також розглядає можливість надсилання прототипів цієї зброї в Україну. 

«Зараз в Європі відбувається реальний конфлікт, для вирішення якого ми маємо унікальну сучасну зброю, яка може виявитись корисною», — заявив Уоллес. Він зазначив: «DragonFire не обов'язково має бути на 100% готовим, щоб українці, можливо, отримали його».

За словами Уоллеса, відправка прототипів DragonFire в Україну дозволить провести їх випробування в реальних бойових умовах, що допоможе прискорити їх доведення до серійного виробництва. Крім того, це дасть українським військовим можливість використовувати цю нову зброю для боротьби з російськими безпілотниками.

«Це буде не лише корисно для України, але й для нас», — сказав Уоллес: «Ми зможемо побачити, як DragonFire працює в реальних умовах, і внести необхідні вдосконалення, перш ніж розгорнути його на наших власних кораблях».

Наразі невідомо, коли саме прототипи DragonFire можуть бути відправлені в Україну. Однак це рішення, безсумнівно, буде схвалено українським урядом, який гостро потребує будь-якої допомоги у боротьбі з російськими військами.


DragonFire - це лазерна система високої потужності, здатна вражати будь-які видимі в повітрі цілі. Кожен постріл, який коштує близько 10 фунтів стерлінгів (12,5 доларів США), має надзвичайну точність, еквівалентну влучанню в монету в 1 фунт стерлінгів з відстані 1 кілометра. Це робить DragonFire ідеальною зброєю для знищення безпілотників, які стають дедалі меншими та маневренішими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: