Львів отримав ще три нові трамваї: усього місто закупило таких десять

нові трамваї у Львові
фото/ЛМР

Сьогодні Львів відзначив завершення проєкту з покращення міської мобільності, в межах якого місто закупило 10 нових низькопідлогових трамваїв. Трамваї, супутні товари та послуги були придбані за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у розмірі 17,4 млн єво. Це стало можливим завдяки участі Львова у проєкті «Міський громадський транспорт України».

Про це повідомляє журналістка ІА Дивись.info.

10 нових п'ятисекційних низькопідлогових трамваїв у Львові тепер обслуговують міський маршрут. Йдеться про маршрут, який з'єднує Сихів з центром міста. Завдяки широким дверям та сидінням, пристосованим для людей на кріслах колісних, ці трамваї відповідають потребі в інклюзивному транспорті в Україні. Ця потреба стала більш критичною через війну.

«Якісний громадський транспорт — один із ключових запитів на зміни серед мешканців українських міст. Ми вдячні, що, попри війну, наші європейські партнери продовжують підтримувати розвиток міського громадського транспорту, наближаючи його до європейських стандартів», - зазначив віцепрем'єр-міністр з відновлення України та Міністр розвитку громад, територій та інфрастурктури України Олександр Кубраков.

фото/ЛМР

«Оновлення громадського транспорту є одним із пріоритетів міста. І основний акцент ми робимо на збільшенні власне частки електротранспорту, адже він є екологічним та економічно вигіднішим. І, що найважливіше сьогодні, ці трамваї пристосовані для маломобільних людей. Важливо також, що ці трамваї львівського виробництва. Таким чином ми підтримуємо львівського виробника», - додав мер міста Андрій Садовий.

фото/ЛМР

«Ми збільшили наш трамвайний парк для зручності наших пасажирів. Цей проєкт не лише дозволив створити робочі місця та підтримати українське виробництво, але й загалом сприяв підтримці української економіки», - зауважив Володимир Ковалів, керівник львівського комунального підприємства «Львівелектротранс».

Про трамваї «Електрон»

Трамвай «Електрон» T5L641 – це п`ятисекційний однопросторовий комфортний вагон з системою кондиціонування салону і кабіни водія, з пониженим рівнем вібрації та шуму, технічний рівень якого відповідає сучасним європейським вимогам до міського електротранспорту. Широкі двері і низький рівень підлоги вагону дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів, особливо зручні для пасажирів з дітьми та маломобільних груп населення.

Кількість місць для сидіння - 58, загальна пасажиромісткість трамвая - 250 осіб.

Підлога вагону в зоні дверей салону обладнана системою підігріву, що виключає обмерзання та намерзання  снігу в зимовий період. Спеціальне покриття вікон зберігає тепло у холодну пору року і відбиває ультрафіолетові промені сонця у спеку. Трамвай обладнаний зовнішніми та внутрішніми відеокамерами панорамного огляду: пасажирського салону, майданчиків поблизу пасажирських дверей та зон позаду вагона, що забезпечують ширшу зону оглядовості та контроль водія за дорожньою ситуацією, посадкою-висадкою пасажирів.

Що передувало

Перший із десяти таких трамваїв передали місту на початку грудня 2022 року. Нові п'ятисекційні трамваї їздять на 8-му маршруті, що сполучає Сихів із центром, бо це найбільш ефективна лінія, вона виділена і тут великий пасажиропотік.

Про проєкт «Міський громадський транспорт України»

Проєкт «Міський громадський транспорт України» впроваджує Міністерство розвитку громад, територіїй та інфарструктури України спільно з Міністерством фінансів. Цей кредит від ЄІБ на суму 200 млн євро має на меті забезпечити міські ради та муніципальні транспорті компанії ресурсами, необхідними для оснащення українських міст сучасним міським громадським транспортом, таким як тролейбуси, трамваї та автобуси.

Загалом у межах проєкту парки громадського транспорту також оновлюються в Києві, Харкові, Тернополі, Луцьку, Сумах, Запоріжжі, Одесі, Миколаєві та Івано-Франківську.

Про Європейський інвестиційний банк

ЄІБ працює в Україні з 2007 року, підтримуючи Україну у прагненні євроінтеграції. З портфелем проєктів на суму 7,3 млрд євро Банк інвестує у мінципальну інфраструктуру, енергетику, трапспорт та МСП, тобто малі та середні підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: