Президент провів Ставку: про що говорили

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський/ ОПУ

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, де обговорили оборонні потреби України, а також захист критичної інфраструктури.

Про це глава держави повідомив у своєму телеграм-каналі.

«Ставка щодо двох найважливіших тем зараз: фронт та енергетика. Доповідь головкома Олександра Сирського стосовно ситуації на основних напрямках, наших оборонних потреб і наших майбутніх дій. Дані розвідок: Олега Іващенка від СЗР та Кирила Буданова від ГУР Міноборони про ймовірні дії ворога. Звіт міністра оборони Рустема Умєрова про контракти на постачання зброї, систем РЕБ та дрони», - написав Президент.

Також глава держави заслухав доповіді представників енергетичної галузі – Міненерго, Енергоатому, Укренерго, Нафтогазу – щодо зусиль, яких вони докладають для захисту енергосистем, відновлення пошкодженої генерації, перепідключення споживачів. Крім того, була доповідь віцепрем’єра Олександра Кубракова щодо захисту критичної інфраструктури, особливо у прифронтових та прикордонних регіонах.

«Очевидно, що фізичний захист не може повністю вберегти від ударів терористів деякі об’єкти. Це може зробити тільки достатньо ефективна ППО. Ми вдячні тим друзям, які це розуміють і швидко відгукнулися на наші заклики підтримати український повітряний щит. Але інтенсивність російських атак потребує більшого єднання. Захистивши Ізраїль, вільний світ продемонстрував, що саме таке єднання не лише можливе, а й на сто відсотків ефективне. Рішучі дії союзників не допустили успіху терору та втрати інфраструктури й змусили агресора охолонути», - написав Зеленський.

Він наголосив, що те саме можливе й у захисті від терору України, яка, як і Ізраїль, не є членом НАТО. За його словами, для цього не потрібна активація 5-ї статті, достатньо лише політичної волі.

Як повідомлялося, за даними міністра енергетики Германа Галущенка, внаслідок російських атак вітчизняна енергосистема втратила значний обсяг генерації енергії, проте вона залишається збалансованою і працює стабільно.

Через масовані атаки росіян з 22 березня були знищені Бурштинська, Ладижинська, Трипільська, Зміївська теплоелектростанції. Масштабних руйнувань зазнала ДніпроГЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: