Директора львівської сміттєвої компанії звинуватили у забрудненні земель на 14,5 млн грн

фото/Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Керівник фірми, яка спеціалізується на вивезенні, сортуванні та переробці сміття, самовільно і несанкціоновано наказав підлеглим розмістити на земельній ділянці державного оборонного заводу тверді побутові відходи

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

«За даними слідства, керівник фірми, яка спеціалізується на вивезенні, сортуванні та переробці сміття, самовільно і несанкціоновано наказав підлеглим розмістити на земельній ділянці державного оборонного заводу тверді побутові відходи, які забруднили 2000 м2 землі фосфором, хлоридом, цинком, кадмієм, свинцем та іншими небезпечними для життя та здоров’я речовинами», – повідомили правоохоронці.

За даними слідства, у такий спосіб службовець хотів заощадити час, матеріальні ресурси і спростити робочий процес. У результаті завдані Львівській громаді збитки оцінили у 14,5 млн грн. Наразі спеціальні служби ліквідовують негативні наслідки для довкілля.

Керівнику фірми повідомили про підозру за фактом забруднення земель (ч. 2 ст. 239 ККУ). Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. Зараз вирішується питання про обрання для підозрюваного міри запобіжного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: