Росіяни знищили ТЕС, бо в Україні закінчились ракети для її захисту, — Зеленський

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський/ ОПУ

Росіянам вдалось повністю знищити Трипільську теплову електростанцію, тому що в Україні повністю закінчились ракети для її захисту.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вівторок, 16 квітня, під час інтерв'ю у PBS.

«Я вам наведу один приклад, дуже простий приклад — Трипільська електростанція. Від неї залежить електроенергія в Київській області. Одинадцять ракет летіли в її бік. Перші сім ми збили. Чотири знищили Трипільську. Чому? Тому що у нас не було жодної ракети. У нас закінчилися всі ракети», — прокоментував він.

Він також розкритикував аргументи про «втягнення НАТО у війну проти Росії», коли йдеться про допомогу Альянсу Україні і нагадав, що Ізраїль також не є його частиною.

«Після вчорашньої атаки я хочу задати вам питання, а Ізраїль є частиною НАТО чи ні? Ось відповідь. Ізраїль не є країною НАТО. Союзники по НАТО, в тому числі країни НАТО, захищали Ізраїль. Вони показали іранським силам, що Ізраїль не один. І це урок. Це відповідь будь-кому на будь-якому континенті, хто каже, що потрібно дуже обережно допомагати Україні, щоб не втягнути країни НАТО у війну», — сказав Зеленський.

Атака РФ по Трипільській ТЕС

За даними Центренерго, через російську атаку 11 квітня повністю зруйнована Трипільська ТЕС, що на Київщині. Там додали, що внаслідок удару на станції втрачено 100% генерації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: