Рубіжанська панчішна мануфактура частково відновила виробництво у Львові

фото/РПМ

Рубіжанська панчішна мануфактура у Львові наближається до відновлення половини потужностей, які були до російського вторгнення. У березні 2022 року окупанти знищили виробничі потужності підприємства в Рубіжному. Внаслідок обстрілів згоріло все обладнання, сировина та продукція, а приміщення зазнали непоправних руйнувань. Співвласники перенесли виробництво до Львова.

Про це повідомляє компанія.

Зараз фабрика випускає широкий асортимент продукції і найближчим часом планує відновити принаймні половину потужностей виробництва.

Два роки тому у Львові починали майже з нуля. Партнери з Dodo Socks надали безвідсоткову позику на закупівлю обладнання для в’язання. Львівська міська рада допомогла знайти приміщення. Агентство USAID сплатило оренду об’єкту на рік та п’ять місяців. Завдяки гранту USAID підприємство отримало 11 нових в’язальних машин з Італії. Грант від Міжнародної організації з міграції забезпечив купівлю спеціальних машин, без яких неможливо завершити процес виробництва панчішно-шкарпеткових виробів.

Грант від Данської ради у справах біженців покрив купівлю організаційної техніки та устаткування для виробництва.

Кошти від програми «Український бізнес в дії» спрямували на купівлю машин для в’язання жіночих колготок, а «Легкий бізнес» посприяв закупівлі верстатів для відновлення дитячого асортименту фабрики.

До Львова переїхало 17 співробітників зі своїми родинами. Їх забезпечили житлом.

Із часом компанія почала наймати та навчати місцевих робітників, і наразі на Рубіжанській панчішній мануфактурі працює 62 співробітника.

У Рубіжному мануфактура мала 98 в’язальних машин, у Львові – 50, які поки не працюють на повну потужність. Удома було 40 швейних машин, сьогодні – до 10.

Наразі фабрика відновлює виробництво своїх брендів. Наприклад, бавовняні жіночі колготки Lady May, які користуються значним попитом, уже вдалось запустити у виробництво. Також відновили виготовлення товарів із дитячого асортименту бренду Af Rica. У планах –запуск спортивного напрямку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: