У Львові відновлюють ногу бойовому медикові

У Центрі НЕЗЛАМНІ відновлюють ногу бойовому медику
Андрій Пенцак займається із фізичним терапевтом/НЕЗЛАМНІ

У Львові рятують ногу 30-річному Андрієві Пенцакові, який до повномашстабного вторгнення росіян в Україну працював фізичним терапевтом, а потім став бойовим медиком.

Про це розповіли у Національному центрі НЕЗЛАМНІ.

Поранення він отримав торік у жовтні, коли морпіхи з підрозділу Андрія форсували Дніпро на Херсонщині. Ворог відкрив мінометний вогонь. Він ледь не втратив ногу: в чоловіка пошкоджено ахіллове сухожилля, яке відповідає за згинання стопи.

Далі було тривале лікування в трьох містах, а четвертим став Львів.

Аби відновити функцію ноги, хірурги та ортопеди-травматологи центру провели два складних реконструктивних втручання.

«Спершу ми пересадили шкіру на судинній ніжці, щоб закрити дефект рани та підготувати кінцівку до другої операції – реконструкції ахіллового сухожилля. Під час наступного втручання ми взяли сухожилля зі стегна пацієнта та пересадили його в пошкоджену ділянку. І таким чином нам вдалося відновити перебите сухожилля», — розповідає Гнат Герич, керівник напрямку реконструктивної хірургії центру UNBROKEN.

Загалом Андрій переніс уже 10 операцій. Зараз є на завершальному етапі свого лікування та активно відновлюється після останнього втручання.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: