Які медичні програми діють у Львові та як ними скористатися

лікар
фото/medplatforma.com.ua

Зараз у Львові є доступними низка важливих медичних програм для мешканців громади, які лікуються у медичних закладах.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

«Медичні програми є надзвичайно важливими, оскільки вони покращують доступ до якісної медичної допомоги, профілактики, обстеження та лікування мешканців. Також є певні захворювання, лікування яких потребує додаткової підтримки»,- наголошують в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради.

Які медичні програми є доступними мешканцям

  • Програма забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування окремих категорій населення м. Львова на 2020 рік та Львівської міської територіальної громади на 2021-2024 роки.

За інформацією ЛМР, така програма охоплює певні групи населення та категорії захворювань, у разі лікування яких лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються безоплатно або на пільгових умовах.

Детальніше про програму та хто і як може скористатися – за посиланням.

  • Міська програма запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань на 2017-2024 роки. 

Така програма передбачає, що за кошти міста купують певні витратні матеріали для надання допомоги мешканцям.

Більше про програму та хто і як може скористатися – за посиланням.

  • Міська програма проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівникам закладів освіти Львівської міської територіальної громади на 2022-2027 роки.

Більше про програму – за посиланням.

  • Міська програма забезпечення лікарськими засобами дітей та дорослих із спінальною м’язовою атрофією (СМА) на 2023-2024 роки.

У ЛМР додають, що ця програма передбачає безкоштовне забезпечення ліками дітей та дорослих зі СМА 2-го типу, які проживають у Львівській громаді.  Йдеться про дороговартісний медичний препарат рисдиплам (половину суми вартості препарату компенсує місто, а половину – компанія «Рош Україна»).

Більше про програму та як скористатися – за посиланням.

  • Міська програма забезпечення мешканців Львівської міської територіальної громади засобами для ендопротезування суглобів на 2023-2024 роки.

У цій програмі, за словами ЛМР, йдеться про безкоштовне ендопротезування певних категорій людей: насамперед, людей працездатного віку з інвалідністю 1 та 2 групи, людей з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих захисників та захисниць України, а також людей, на утриманні яких є діти з інвалідністю або батьки пенсійного віку, які мають інвалідність. Програма передбачає протезування не більше одного суглобу в рік. 

Детальніше про програму та як скористатися – за посиланням.

  • Міська програма зубопротезування та лікувально-хірургічної підготовки до нього пільгових категорій жителів Львівської МТГ на 2023-2025 роки. 

Ця програма допомагає забезпечити пільгові категорії людей безкоштовним зубним протезуванням, як зазначають у міськраді. Програма передбачає виготовлення незнімних протезів із сталі та пластмаси, та знімних протезів із пластмаси, за винятком протезування із дорогоцінних металів, кераміки, металокераміки, імплантатів. Для учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни, здійснюється з використанням дороговартісних  матеріалів, за винятком імплантатів.

Про програму та як скористатися нею – читайте за посиланням.


Раніше ми повідомляли, що у Львові польський професор консультуватиме пацієнтів, які потребують пересадки нирок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: