На Львівщині судитимуть колишнього сільського голову за розтрату грошей на будівництві школи

школа4
Ілюстративне фото/архів ІА Дивись.info

На лаві підсудних опинився колишній голова одного із сіл Львівської області, якого підозрюють у розтраті коштів під час будівництва школи.

Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

Там розповіли, що у червні 2020 року між одним із товариств та сільською радою уклали договір про виконання робіт на цьому об'єкті. Йшлося про реконструкцію навчального закладу в одному із сіл, що в Пустомитівському районі.

«За результатами виконання цих робіт підрядник вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості щодо виконаних робіт та використаних при цьому матеріалів. Фактично частину будівельних робіт не було проведено, а також зайво внесені матеріали, які не використовувались», —  кажуть у прокуратурі.

Натомість, як додають у відомстві, посадовець сільської ради неправомірно погодив дані акти, які не відповідали дійсності. Підряднику перерахували гроші, тож територіальній громаді завдали збитків на суму майже 350 тисяч гривень.

На земельну ділянку наклали арешт.

Колишньому сільському голові інкримінували розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем та службову недбалість. Це частина 2 статті 191 та частина 2 статті 367 Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: