У Львові триває виставка дитячих картин «Світ очима особливих»

photo1713348118
"Квітуча весна" 50×40 (полотно, акрил) Генадій Ходзинський.

У Львівському музеї історії релігії можна переглянути виставковий проєкт «Світ очима особливих». Картини, які там презентовані, створили вихованці навчально-творчої майстерні для дітей і молоді з особливостями розвитку. Майстерня діє при громадській організації «Простір без обмежень». Картини можна придбати.

Про це ІА Дивись.info повідомили в пресслужбі департаменту з питань культури національностей та релігій Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що в експозиції представлено понад 20 картин, виконаних акриловими фарбами на полотні. Діти створювали роботи під час арттерапевтичних занять під керівництвом Анни Реви, яка допомагає юним художникам «висловити» свої емоційні потреби, які накопичилися з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

«Ці картини розкривають унікальний світ без обмежень, де кожен, незважаючи на свої відмінності - талановитий, розумний, унікальний…Хочеться підійти до кожної картини, подивитися всередину і спробувати зрозуміти, що хотіла нам сказати дитина. Вони надихають нас бачити красу та силу в різноманітності, а також підкреслюють важливість розуміння дітей з аутизмом у нашому суспільстві», - зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Ірина Гаврилюк.

Картина "Зима на хуторі" 55×45 (полотно, акрил) Давид Панчишин.

Картини на виставці можна придбати. Виручені кошти спрямують для забезпечення оздоровчих і підтримки адаптивних програм, які допомагають таким дітям впоратися із травматичними наслідками війни.

«Ми хочемо зібрати кошти на літній табір для дітей без батьківського супроводу. Так у них з’явиться можливість покращити свої навички самообслуговування, а батьки в той час матимуть змогу відпочити. Для мене дуже важливо було навчити дітей шити, готувати та ліпити посуд. Наша мета - аби діти могли займатись тією діяльність, яка їм подобається, могли розвиватись та бути частиною суспільства», - розповіла керівниця ГО «Простір без обмежень», організатор виставки Анна Рева.

"Соняхи перед грозою" 70×50 (полотно, акрил) майстерня ПРОСТІР БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ

Переглянути картини онлайн можна тут за посиланням.

Виставка триватиме до 10 травня за адресою: Львівський музей історії релігії, м. Львів, пл. Музейна, 1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: