У Львові знайшли гроші на пандус для будинку, де мешкає дитина з інвалідністю

будинок на вулиці Чукаріна,8
Вхід до будинку на вулиці Чукаріна,8 у Львові/ЛМР

У житловому будинку на вул. Чукаріна, 8, де проживає дівчинка, яка пересувається на кріслі колісному, нинішнього року облаштують якісний, металевий пандус. На ці роботи для Сихівської районної адміністрації передбачено 270 тисяч гривень.

Про це повідомила уповноважена міської ради з питань доступності Ірина Маруняк.

«Пандус заплановано облаштувати металевий, який, як окрема конструкція, буде примикати фактично зразу до дверей будинку, адже там є багато сходинок. Однак мешканці звернулися з проханням капітально відремонтувати усі сходові марші і готові фінансово долучитися до робіт. За їх словами, сходи до будинку зроблені ще у 1983 році і під ними утворилася порожнина», — сказала посадовиця.

Кошти на пандус виділять із міського бюджету, а ремонт сходів проведуть у співфінансуванні між мешканцями, ЛКП «Житловик-С», а депутати округу придбають матеріали.

Доступність у Львові

За даними управління соцзахисту Львівської міської ради, 5,6% жителів Львівської громади (47500 осіб) офіційно є особами з інвалідністю. Окрім цього, у місті лікується багато військових, які потребують безбар’єрного середовища і які не входять в цю офіційну статистику. Через війну, розпочату Росією, кількість людей, для яких важливо мати доступне середовище, щодня збільшується.

Нагадуємо, у Львові з'явились парковки для людей з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: