Як у Львові розрахуватись е-квитком за кількох пасажирів

ЛеоКарт
Е-квиток у Львові/Роман Балук

У громадському транспорті Львова можна оплатити за своїх попутників чи багаж можна однією транспортною ЛеоКарт, банківською карткою чи телефоном з функцією NFC.

Про це нагадують у комунальному підприємстві «Львівавтодор».

«Поширеною помилкою при оплаті за себе і друзів є кількаразове прикладання картки до валідатора - залежно від кількості товаришів. Але у такий спосіб завалідувати проїзд за своїх попутників не вийде, оскільки одним носієм можна успішно зареєструвати лише одну поїздку. Кошти будуть списані тільки за неї.  Нагадуємо, при успішній реєстрації поїздки – на валідаторі з’являється зелена відмітка і напис «Вхід зареєстровано». А при повторній спробі валідації тією ж карткою – на екрані валідатора буде вказано «Вхід уже зареєстровано». Тобто однією карткою повторно завалідувати проїзд неможливо», — пояснюють у ЛКП.

Як оплатити за попутників чи багаж ЛеоКарт

Щоб оплатити однією карткою за кількох пасажирів чи за багаж, потрібно:

  • Обрати на валідаторі «Додати квитки». Важливо: що одночасно пасажир може оплатити свою поїздку та максимум три додаткові. Тобто, додатково можна сплатити ще за двох пасажирів і за один багаж, або ж за трьох своїх попутників. Оплата поїздки власника картки підтягується автоматично.
  • Додати необхідну кількість пасажирів, натиснувши кнопку «Попутники» (чи кнопку «Багаж»).
  • Натиснути «Продовжити». Для оплати за додані квитки до валідатора слід прикласти ЛеоКарт/ банківську картку/ гаджет з функцією NFC.

Важливо: щоб обрати додатковий функціонал на валідаторі, треба натискати на круглі сенсорні кнопки, які поруч з екраном. Сам дисплей сенсорне керування не підтримує.


11 грудня торік у Львові на всіх міських маршрутах запрацювала безготівкова оплата проїзду. Відтоді в автобусах, трамваях та тролейбусах діють єдині тарифи, а пасажири мають можливість розрахуватися транспортною карткою ЛеоКарт, банківською картою чи пристроєм з NFC. Також залишається можливість оплати готівкою у водія, однак, цей спосіб оплати є найдорожчим.

Пільговики, за винятком учасників бойових дій, та учні можуть здійснювати безкоштовні поїздки на підставі відповідних ЛеоКарт. Студенти можуть їздити у всіх видах транспорту за пів ціни, якщо вони мають студентські ЛеоКарт. Також на всіх маршрутах розпочав працювати контроль. Штраф за неоплачений/незавалідований проїзд складає 300 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: