«Львівобленерго» попереджає бізнес про можливі відключення електроенергії (ОНОВЛЕНО)

електроенергія
Фото ілюстративне

На Львівщині 18 квітня з 8:00 до 22:00 може виникнути необхідність застосувати контрольовані обмеження енергопостачання промислових споживачів, тобто графіки обмеження потужності.

Про це повідомляє «Львівобленерго».

Графіки будуть застосовані рівномірно для бізнесу та промислових підприємств по всіх регіонах України. Обсяг обмежень незначний. Обмеження не будуть застосовані для об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу.

Зазначають, що необхідність обмеження енергопостачання – наслідок російських масованих ракетних і дронових атак на українські електростанції.

Зокрема, через похолодання в Україні зросло споживання електроенергії. В енергосистемі виник дефіцит потужності.

До слова, «Укренерго» закликає українців не вмикати кондиціонери у вечірні години.

ОНОВЛЕНО, 10:00:

Але про аварійні відключення наразі не йдеться, додали в ЛОВА.

«Щоб не довелося застосовувати погодинні відключення, будь ласка, не вмикайте енергоємні електроприлади з 19:00 до 22:00. Обмежте одночасне увімкнення таких приладів. Також вимкніть з розеток усі прилади, якими не користуєтесь, а для освітлення застосовуйте енергозберігальні лампи, – зазначив він.

Йдеться про такі енергоємні прилади: кондиціонер, електрочайник, порохотяг, бойлер, обігрівач, праска, пральна машина, мікрохвильова піч, електропіч.

«Про аварійні відключення електроенергії у Львівській області наразі не йдеться, енергетики роблять все, що можуть, щоб до цього і не дійшло, але кожен та кожна з нас також має допомогти енергосистемі», – наголосив Андрій Годик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: