У львівському парку висадили пів сотні дубів, привезених із Батьківщини Кобзаря

У Скнилівському парку висадили дуби, привезені з малої батьківщини Тараса Шевченка
У Скнилівському парку висадили дуби, привезені з малої батьківщини Тараса Шевченка/Львівська ОВА

У Скнилівському парку Львова активісти висадили 50 дубів, саджанці яких привезли із Черкащини – малої батьківщини Тараса Шевченка. За легендами, саме під цим деревом автор малював свої перші картини.

Про це повідомили у департаменті екології та природних ресурсів військової адміністрації регіону.

«Тепер у Львові окрім Тарасової верби, яка росте у Стрийському парку, будуть зростати Тарасові дуби, які нагадуватимуть ще не одному поколінню про українського генія, який до сьогодні не дозволяє українству відступити від шляху національної ідентичності», —  коментує т.в.о. директорки відомства Оксана Війтик.

До речі, у березні теперішнього року обабіч дороги Миколаїв-Городок-Жовква-Кам’янка-Бузька-Бібрка, що на Львівщині, висадили найбільшу липову алею в країні.


Дуби висадили в межах екологічної акції «Дуби Шевченка об’єднують Україну». Саджанці дерев з малої батьківщини Кобзаря будуть передані у різні куточки України. Невдовзі їх садитимуть по різних областях країни. Захід є частиною ініціативи президента України «Зелена країна» і спрямована на підтримку збереження природи в Україні.

В межах першого етапу акції «Дуби Шевченка єднають Україну», який відбувся 2018 року, на території ботанічного саду загальнодержавного значення Національного лісотехнічного університету України у Львові висадили саджанці дубів, які проросли з жолудів з Чернечої гори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: