У Львові створили центр неформальної освіти дорослих на базі Медіатеки

центр неформальної освіти 3
Джерело фото:ЛМР

У п'ятницю, 19 квітня, у львівській Медіатеці відкриють Координаційний центр неформальної освіти дорослих. У бібліотеці повністю оновили простір. Також тепер там можна буде записатись на різні освітні курси або воркшопи.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що Координаційний центр неформальної освіти дорослих запрацює в Центральній муніципальній бібліотеці (вул. Мулярська, 2А), щоб створювати ще більше освітніх можливостей для дорослих.

Водночас, у міській раді зазначають, що його створення є важливим кроком для підтримки членства у мережі міст, що навчається ЮНЕСКО, куди місто Львів приєдналося цього року.

Джерело фото/ ЛМР

Як виглядає оновлений простір Медіатеки

У ЛМР розповіли, що простір бібліотеки повністю реконструйований і включає в себе: велику лекційну залу з амфітеатром, комфортний коворкінг із зонуванням для колективної та індивідуальної роботи, окрема зала для воркшопів, рецепція з книговидачею, вбиральня, кухня та координаційний центр неформальної освіти дорослих від Мережі Центрів Едукації. 

Дизайн простору та над реалізацією проєкту працювала Катерина Штомпель.

Так, на першому поверсі Центральної муніципальної бібліотеки облаштували відкритий простір з наповненими книжками полицями, зручним коворкінгом. Водночас, за інформацією ЛМР, бібліотека продовжує свої звичні функції (видача книжок, обслуговування читачів та читачок), але тепер тут також можна буде записатись на освітні курси або воркшопи, пройти навчання з проектного менеджменту, або реалізувати свій власний курс.

Ремонт та облаштування здійснено за фінансової підтримки DVV International (Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини), Програми розвитку ООН, Польської допомоги (Фундація Ягеллонська за підтримки Міністерства закордонних справ Польщі).

Програма відкриття 17 квітня:

  • 18:00 год – Реєстрація гостей, презентація діяльності Мережі Центрів Едукації.
  • 19:00 год – Лекторій «Думки на папері: Письмотерапія з Любком Дерешем»
  • 20:00 год – Неформальне спілкування та музичний супровід

За інформацією ЛМР, Мережа Центрів Едукації працює з 2019 року у Львові. Вона спільно з Інститутом міста та управлінням культури Львова реалізує концепцію навчання впродовж життя на базі міських бібліотек. Станом на сьогодні мережа охоплює 9 бібліотек, де відбуваються різноманітні курси для дорослих. За 5 років відбулося понад 200 безкоштовних навчальних курсів для більш ніж 13000 мешканців Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: