На Львівщині запрацював ще один навчально-практичний центр

photo1713462255
У Турці Відкрили НПЦ Слюсарів З Ремонту Колісних Транспортних Засобів. Джерело фото/ ЛОВА

У четвер, 18 квітня, на базі Турківського професійного ліцею, що у Львівській області, відкрили інноваційний простір, де навчатимуть слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів. Він став 47 в області.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що основне завдання центру полягає в підвищенню професійної підготовки учнів, перепідготовка незайнятого населення, підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації учасників бойових дій, внутрішньопереміщених осіб та членів їх сімей.   

«У справі створення навчально-професійних центрів минулий рік для Львівщини був проривний, адже ми у цей напрям торік вклали 40 млн грн. І от сьогодні ми відкриваємо НПЦ у Турці, і тепер ми будемо вчити наших дітей професійним навичкам на сучасному обладнанні!», - зазначив заступник голови Львівської ОВА Олександр Кулепін.

За інформацією ЛОВА, для Центру у Турці придбали повний спектр сучасного обладнання та інструментів. На створення його на умовах співфінансування залучили 3896, 5 тис. грн, у тому числі: з обласного бюджету в межах Програми розвитку освіти Львівщини – 3396, 5 тис. грн, кошти Турківської ТГ – 500 тис. грн.                            

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска, нагадав, що завдяки підтримці Львівської ОВА, у розвиток професійно-технічної освіти на Львівщині за останні чотири роки вклали більше як 500 млн грн. 

 Навчально-практичний центр у Турці. Фото/ ЛОВА
Навчально-практичний центр у Турці. Фото/ ЛОВА

Про створення навчально-практичних центрів на Львівщині

У ЛОВА зазначили, що цьогоріч відновили державну субвенцію на створення навчально-практичних центрів. Зокрема Львівщина подала 14 заявок. Так, станом на сьогодні є вісім переможців затверджених наказом Міністерства освіти і науки України. 

Крім того, у Львівській обласній адміністрації підкреслюють, що найближчим часом має відбутися додатковий розподіл коштів і до цих закладів може додатися ще один. Фінансування здійснюється в рамках проєкту #100 майстерень.

За інформацією ЛОВА, на Львівщині на створення навчально практичних центрів планується залучити понад 80 млн грн. З них майже 55 млн грн – державна субвенція, 10 млн грн на умовах співфінансування виділяються з обласного бюджету в рамках Програми розвитку освіти Львівщини, ще 10 млн грн пообіцяла виділити Львівська міська рада.


Раніше ми розповіли, що у Львові відкрили ще один інклюзивно-ресурсний центр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: