Веде активний спосіб життя: про першого в Україні пацієнта із вживленими у кістки протезами

Ігор Крупнов
Ігор Крупнов/ЛМР

Торік ортопеди-травматологи Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) вперше в Україні виконали остеоінтеграційне (внутрішньокісткове) протезування нижніх кінцівок. Пацієнтові – 57-річному капітану ЗСУ Ігорю Крупнову, який на війні втратив обидві ноги, вживили протези просто у кістки. Зараз захисник веде активний спосіб життя та здійснює мрії.

Про це повідомляє міська рада.

Спершу хірургічно медики встановили металеві імпланти, а тоді, за шість тижнів після операції, протезисти припасували до них труби та стопи. Погодитися на операцію, яку в Україні ніколи не виконували, пацієнтові було нелегко.

«Я тоді не знав, що буде. Ризикували і я, і лікарі. Але прооперували. Я думаю, що то був правильний крок. Відтоді не шкодую жодного дня», - каже Ігор Крупнов.

Зараз Ігор веде активний спосіб життя – їздить за кермом, займається спортом, волонтерить та здійснює мрії. Адже нещодавно він повернувся зі США, де вулицями міста Лос-Анджелес пройшовся своїми ногами.

Остеоінтеграційне протезування – це новітня технологія, яку успішно застосовують у світі. Це нові можливості для людей, які втратили кінцівки, і ці можливості просто зобов'язана надати медична система – особливо тим, хто втрачає здоров'я, захищаючи державу. Я дуже радий, що нам у центрі НЕЗЛАМНІ вдалося застосувати цю методику», - зазначив Олег Самчук, генеральний директор Першого медичного об’єднання Львова.

Водночас, медики наголошують, що остеоінтеграція має низку виключень і протипоказань. Відтак, рішення щодо протезування ухвалюється виключно мультидисциплінарною командою, на основі показів та цілей пацієнта. 

Нагадаємо, Ігор Крупнов – захисник, який добровільно став на захист нашої країни та втратив на війні обидві ноги. Це сталося пізньої осені 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: