Керівниця однієї із лікарень на Львівщині робила фейкові довідки для ухилянтів, — ДБР

Керівниця однієї із лікарень на Львівщині робила фейкові довідки для ухилянтів
Фото з місця затримання/Теруправління ДБР у Львові

В одному із торгових центрів Львова з підозрою у хабарництві затримали начальницю відділення лікарні філії державної установи «Центр охорони здоров’я» Державної кримінально-виконавчої служби», яка встановлювала фіктивну інвалідність військовозобов’язаним чоловікам.

Про це повідомили у територіальному управлінні Державного бюро розслідувань.

Підозрювана працювала спільно із медиками різних закладів охорони здоров'я Львова. Ті видавали фальшиві висновки про стан здоров’я «пацієнтів», на підставі яких чоловіки отримували інвалідність. Вартість «послуг» для однієї особи складала 7 тис. доларів.

Як пишуть в ДБР, ця схема діяла з осені минулого року й отримати «липову» інвалідність змогла велика кількість військовозобов’язаних. «Клієнти» були не лише з Львівщини, а й зі всієї України.

Правоохоронці затримали начальницю лікарні 17 квітня під час отримання другої частини хабаря – 5,5 тис. доларів від мешканця однієї з центральних областей, який хотів отримати «інвалідність». Передача коштів відбулася в одному з торгово-розважальних центрів Львова. Також відбулися обшуки за місцями проживання та роботи фігурантів. Вилучено медичну документацію та майже 35 тис. доларів.

Посадовиці повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Нині вона під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: