На що львів'янам слід звертати увагу під час оплати за проїзд готівкою, - нагадує «Львівавтодор»

оплата проїзду безготівково
ілюстративне фото/ЛМР

ЛКП «Львівавтодор» вкотре нагадує: при оплаті за проїзд готівкою пасажир має обов’язково отримати у водія разовий паперовий квиток з QR-кодом. Такий квиток вже завалідований у системі АСОП. Також важливо уважно перевірити, чи на квитку вказані фактичні час і дата здійснення поїздки. Квиток діє лише у межах кінцевих зупинок маршруту. Зберігати його потрібно впродовж всієї поїздки.

Про це повідомляє міська рада.

«Після оплати готівкою обов’язково беріть у водія паперовий квиток. Не забувайте перевірити, чи на квитку вказані фактичні час і дата. Якщо ж водій не дав квиток – нагадайте йому про це і наполягайте на видачі квитка з QR-кодом. На момент перевірки контролю ваш обов'язок - пред’явити проїзний документ, це ваше підтвердження оплати поїздки. Оплативши готівкою і не маючи паперового квитка - ви ризикуєте отримати штраф», - наголосили у ЛКП «Львівавтодор».

Та додали, що сумлінна оплата за проїзд та видача квитків при оплаті готівкою – це наповнення бюджету, кошти з якого  скеровують і на потреби нашого війська. Крім того, прозорий облік оплат дозволить підприємствам-перевізникам підвищувати водіям офіційну заробітну плату.

Нагадаємо, вартість однієї поїздки при оплаті готівкою складає 20 грн. Штраф за безквитковий проїзд складає 300 грн.

Як обирають платити за проїзд львів'яни

Зауважимо, на сьогодні більшість пасажирів обирають для себе безготівкову оплату. При такому способі оплати вартість поїздки є дешевшою і складає: 15 грн – банківськими картками та NFC-пристроями; 13 грн – загальними ЛеоКарт; 6,5 грн – студентськими ЛеоКарт. Для учнів та пільговиків, які мають відповідні ЛеоКарт, проїзд у громадському транспорті Львова безоплатний.

До слова, найчастіше поїздки у громадському транспорті валідують ЛеоКарт. Загалом, транспортні картки мають близько 360 тис. людей. Йдеться про пільгові, учнівські, студентські та загальні ЛеоКарт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: