На фронті відбулись більше 100 боєзіткнень, ЗСУ ліквідували більше тисячі росіян, — Генштаб

Фото
Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 19 квітня, на фронті відбулось 102 бойових зіткнень. Збройні сили України продовжують відбивати російські атаки та завдавати ворогові втрат.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Російські атаки по Україні

За добу росіяни 29 раз обстріляли Україну ракетами і 67 раз з авіації, здійснили 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Через ворожі атаки постраждала цивільна інфраструктура. Є поранені.

Яка ситуація на фронті

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання військ Сил оборони України на загрозливі напрямки, нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп’янському напрямку росіяни наступальних (штурмових) дій не вели.

На Лиманському напрямку окупанти 13 разів атакували позиції ЗСУ в районах населених пунктів Твердохлібове, Кремінна Луганської області та Ямполівка, Терни, Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони України відбито 23 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбито 31 атаку в районах населених пунктів Новокалинове, Очеретине, Бердичі, Уманське, Новобахмутівка Первомайське, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати окупантів в районах населених пунктів Новомихайлівка, Побєда, Урожайне Донецької області, де росіяни, за підтримки авіації, 23 рази намагався прорвати оборону ЗСУ.

На Оріхівському напрямку росіяни 5 разів атакували позиції Сил оборони України в районі Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку окупанти не відмовляються від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби росіяни здійснили 7 безуспішних атак на позиції ЗСУ.

Втрати ворога

За даними Генштабу, 19 квітня українська авіація 6 разів атакувала місця зосередження особового складу росіян та 1 пункт управління.

Минулої доби ЗСУ знищили 750 загарбників, а від початку повномасштабного вторгнення росіян - щонайменше 458 тисяч 580 окупантів.

Окрім цього, Сили оборони ліквідовують техніку росіян. Від початку повномасштабного вторгнення і станом на 19 квітня знищено ще:

  • танків ‒ 7213 (+8 за добу) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 13873 (+21) од,
  • артилерійських систем – 11678 (+20) од,
  • РСЗВ – 1046 (+0) од,
  • засоби ППО ‒ 763 (+1) од,
  • літаків – 348 (+1) од,
  • гелікоптерів – 325 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 9341 (+30),
  • крилаті ракети ‒ 2109 (+13),
  • кораблі /катери ‒ 26 (+0) од,
  • підводні човни - 1 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 15717 (+46) од,
  • спеціальна техніка ‒ 1918 (+3) од.
Втрати росіян на війні проти України з 24 лютого 2022 року по 19 квітня 2024 року/Генштаб

Ці дані ще потребують уточнення.

Зазначимо, що Генштаб звільнив речницю Півдня Наталію Гуменюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: