У Байдена розповіли, коли відправлять нову партію допомоги Україні

1
Скрін з відео брифінгу речниці Білого дому Карін Жан-П’єр

США негайно розпочнуть постачання нової військової допомоги Україні, як тільки Конгрес схвалить відповідний законопроект

Про це під час брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

Вона наголосила, що адміністрація Джо Байдена неодноразово закликала на необхідності швидкого ухвалення рішення з боку законодавців, адже від цього залежить обороноздатність України та її здатність протистояти російській агресії.

"Українці втрачали території через бездіяльність Конгресу, - підкреслила Жан-П’єр. - Але ми дуже вдячні, що Конгрес рухається вперед і на двопартійній основі. Ми хочемо, щоб пакет допомоги був схвалений Конгресом, Сенатом і потрапив на стіл президента. І він одразу підпише цю допомогу".

Речниця Білого дому також наголосила, що допомога Україні надзвичайно важлива для "хороброго народу України, який бореться за захист своєї демократії".

Жан-П’єр нагадала, що ціль Путіна в Україні – "загарбати її суверенну територію".

"І ми не можемо цього допустити. Ми знаємо, що відбувається, коли не зупиняють тирана й диктатора. І ми не можемо дозволити, щоб історія повторилась знову", – підсумувала вона.

Очікується, що Конгрес США схвалить законопроект про надання нової військової допомоги Україні вже найближчими днями.

У свою чергу у Сенаті США пообіцяли швидко передати законопроєкт із допомогою Україні на підпис Байдену, якщо його ухвалить Палата представників.

Про це в Х запевнив лідер більшості в Сенаті (Демократична партія) Чак Шумер.

Він зазначив, що якщо Палата представників надішле пакет національної безпеки, Сенат його швидко відправить на підпис Президенту Джо Байдену.

"Я сподіваюся, що Палата це зробить — зволікання дорого коштувало США та нашим союзникам. Цього тижня я зустрічався з українським прем’єр-міністром. Якщо США не підтримають Україну, вони програють війну Путіну" - резюмував Шумер.

Зазначимо, що Палата представників США винесе на голосування законопроєкт про допомогу для України в суботу ввечері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: