Масова дезінформаційна атака: У Запорізькому ТЦК спростовують фейкові оголошення про згвалтування дівчини

coe8onck28gwg84frfx6b5bm99kquy17

У соціальній мережі "МЕТА" було виявлено масову інформаційну атаку за допомогою рекламних оголошень, що звинувачують у зґвалтуванні дівчини у хостелі, розповсюджених через фальшиву сторінку. Атака охопила 40 українських міст, де в кожному оголошенні було змінено лише назву міста.

Про це пишуть в Запорізькому обласному ТЦК та СП.

За інформацією ТЦК, на всіх ресурсах платформи «МЕТА» з фальшивої сторінки запущена реклама фейкового «кримінального» допису про начебто зґвалтування дівчині у якомусь хостелі. Ворог запустив 40 платних оголошень, використовуючи географічний таргетінг - на 40 міст України. У кожному оголошенні змінена лише назва міста.  

Крім того, для привернення уваги і довіри неуважних користувачів соцмереж, використано назву українського телеканалу з однією зміненою літерою. Посилання, за яким пропонують перейти в рекламному оголошенні, може вести на фішингову сторінку.  

"Ворог чудово розуміє, що головна сила України - це люди. Можна мати будь-яку зброю, але якщо не буде кому її застосовувати - перевага буде не на нашому боці. Головне завдання територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки - забезпечення Українського війська поповненням. Ворог це розуміє та вдається до будь-яких методів заради спроб дискредитації ТЦК та СП та щоб зірвати мобілізаційні заходи. 

Будьте уважними! Не переходьте за посиланнями, на яких вам ворог пропонує якісь “секретні” відео! Не довіряйте сумнівним джерелам «новин» і «сенсацій»! - Ваші інформаційна грамотність  і безпека – головна запорука марності спроб ворога сіяти розбрат і недовіру в Українському суспільстві" - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Спецслужби РФ поширювали пропаганду з фейкових акаунтів Сирського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: