Регіони Німеччини більше не хочуть приймати українських біженців

photo_2024-04-21_13-42-29

Німецькі округи настоюють на додаткових заходах від Федерального уряду та ЄС для контролю над високим рівнем міграції. Їх вимоги включають припинення прийому біженців з України, посилення прикордонного контролю та обговорення "ефективного ліміту"

Про це повідомляє Welt.

У зв'язку з постійно високими показниками міграції, округи Німеччини знову попереджають про серйозні проблеми. Президент Німецької окружної асоціації (DLT) Рейнхард Загер висловив обурення у інтерв'ю для Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ), заявивши: "Декілька районів та муніципалітетів перебувають у стані переповнення через постійний потік як регулярної, так і нелегальної міграції. Інтеграція всіх осіб стає неможливою. Проблеми стають все більшими і більшими».

У зв'язку з цим округи більше не бажають приймати біженців з України. Політик від ХДС Сагер сказав: "Незважаючи на нашу важливу солідарність з Україною, ми маємо розглянути, чи доцільно приймати таку велику кількість людей з країни, що перебуває під агресією з боку Росії". Лише в Баден-Вюртемберзі проживає удвічі більше українських біженців, ніж у всій Франції.

Замість цього він пропонує "забезпечення житла на безпечному заході України", як це раніше запропонувала міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер (SPD).  «Можливо, Польща також була б готова прийняти більше українських біженців, якби була підтримка з боку ЄС», — сказав Сагер.

Хоча кількість осіб, які шукають притулку, зменшується, проте "реальних змін у тенденції не передбачається". Цифри зазвичай зменшуються взимку, але незважаючи на обіцянки федерального уряду, ймовірно, що кількість депортацій не збільшиться істотно. Сагер вважає, що "оголошення канцлера Олафа Шольца щодо масової депортації було лише пігулкою для заспокоєння, оскільки воно не привело до бажаного результату".

Від імені округів він закликав до "послідовного захисту кордонів Німеччини, доки зовнішні кордони ЄС залишаються такими вразливими", щоб запобігти в'їзду до країни мігрантів без перспективи на отримання притулку. Він також запропонував "широкі політичні дебати", оскільки "управління понад 300 000 особами на рік є необхідною вимогою".

Читайте також: Близькі до Росії країни сумніваються у доцільності війни – Шольц

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: