День Львова цього року присвятять захисникам України

День Львова
Святкування Дня Львова 2019 року/архів ІА Дивись.info

Цими вихідними, 27-28 квітня, у Львові відзначатимуть День міста — 768 років. Проведуть кілька заходів, які присвятять захисникам України.

Про це повідомила заступниця міського голови з гуманітарних питань Ірина Кулинич.

«День міста Львова завжди був пов’язаний з Днем святого Юрія - покровителя нашого міста. І всі святкування відбувалися в найближчі вихідні після цього дня. Зважаючи на те, що за новим календарем, на який перейшла і Православна церква України і Українська греко-католицька церква, день св. Юрія, покровителя нашого міста, буде відзначатися 23 квітня, ми відзначатимемо День міста цими вихідними. Окрім того, на початку травня, коли ми звично мали День міста, цьогоріч буде Великдень, а для львів'ян це теж велике свято, то цього року день народження Львова ми відзначатимемо 27-28 квітня», — пояснює вона.

Весь лейтмотив відзначення буде присвячений нашим воїнам, захисникам.

У п'ятницю, 26 квітня, родинам захисників, які з 2014 року обороняли незалежність України, вручатимуть відзнаки «Почесний знак Святого Юрія» (посмертно).

У суботу на площі Ринок відбудеться урочиста церемонія винесення прапорів військових та оборонних структур України. Так вкотре нагадають про подвиги українських бойових підрозділів. 

У неділю також на площі Ринок відбудеться концерт військового оркестру Академії сухопутних військ. Також у цей день на території шкіл Львівської громади учні разом із батьками і вчителями проводитимуть благодійні ярмарки, кошти з яких також скерують на допомогу військовим. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: