​Речником Сил оборони півдня замість Гуменюк став Дмитро Плетенчук, - ЗМІ

Дмитро Плетенчук
Дмитро Плетенчук/Facebook-сторінка Дмитра Плетенчука

Від сьогодні, 22 квітня, керівником пресцентру Сил оборони Півдня замість Наталії Гуменюк став капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Починаючи з сьогоднішнього дня приступаю до виконання обов'язків начальника Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України», – сказав Плетенчук.

Дотепер він був речником ВМС України. Також працював начальником пресслужби тактичної групи «Грім», з лютого по листопад 2022 року був пресофіцером Миколаївської ОВА.

Що передувало

Низка медійників підписала 16 квітня 2024 року заяву до військового керівництва щодо Наталії Гуменюк з посади начальниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня.

У ній медійники звинуватили Гуменюк у забороні висвітлювати воєнні злочини Російської Федерації в зоні її відповідальності. Вони вимагають від військового керівництва замінити Наталю Гуменюк «на компетентнішу особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями». 

Також журналісти вимагають забезпечити доступ до районів Херсонщини.

Заяву підписали об’єднання українських медіа «Медіарух», а також понад 160 представників українських та іноземних медіа.

17 квітня голова Об’єднаного координаційного центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що факти в заяві медійників про її усунення від керівництва зазначено без жодного  доказу.

19 квітня 2024 року Наталю Гуменюк звільнили з посади начальниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: