TikTok «під прицілом»: США посилюють кібербезпеку

photo1713790147
Колаж/ ІА Дивись.info

Палата представників Конгресу США ухвалили законопроєкт, який може призвести до заборони TikTok на території країни. Документ включає положення, що спрямовані на посилення кібербезпеки США, його схвалено разом із пакетом військової допомоги союзникам, серед яких є й Україна.

Про це повідомляє DW.

Згідно з ухваленим документом, китайська компанія ByteDance, яка володіє TikTok, матиме дев'ять місяців, щоб продати американський підрозділ своєї популярної платформи для коротких відео. Якщо ByteDance не зможе виконати цю вимогу до встановленого терміну, TikTok буде видалено з американських магазинів застосунків.

Важливо зазначити, що законопроєкт надає президенту Джо Байдену повноваження продовжити термін на 90 днів, якщо він визнає, що досягнуто значного прогресу в переговорах про продаж.

Ухвалення цього законопроєкту свідчить про зростаючу стурбованість американських законодавців щодо ризиків, пов'язаних з TikTok, зокрема, щодо збору даних користувачів та потенційного впливу на національну безпеку.

Якщо TikTok буде заборонено, користувачі в США більше не зможуть завантажувати або оновлювати додаток з магазинів App Store та Google Play. 

Доля TikTok в США наразі невизначена. Законопроєкт ще має бути схвалений Сенатом та підписаний президентом Байденом. ByteDance може спробувати виконати вимоги законопроєкту, продавши американський підрозділ TikTok американській компанії. Компанія також може оскаржити законопроєкт у суді.

Підкреслимо, що в грудні 2022 року Конгрес ухвалив закон про заборону ТікТок на державних пристроях. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: