Володимир Зеленський провів Ставку: про що говорили

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський/ ОПУ

У понеділок, 22 квітня, Президент Володимир Зеленський провів засідання ставки верховного головнокомандувача. На зібранні основними питаннями були: поле бою, зброя, захист міст, громад і критичної інфраструктури.

Про це президент повідомив у своєму телеграм-каналі.

«Найперше – фронт. Була доповідь Головкома Олександра Сирського. Окупаційна армія має завдання без огляду на власні втрати демонструвати хоч якісь перемоги до 9 травня. Тепер їх підганяють ще й позитивні рішення друзів України. Нашим воїнам складно, але надходження необхідної допомоги вирівняє ситуацію. Саме тому підтримка конкретною зброєю, яка є в наших партнерів, необхідна нам невідкладно», - розповів Зеленський.

Він також зазначив, що на Ставці обговорити питання власного виробництва. Зокрема, президент заслухав доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо контрактів із вітчизняними компаніями. «Ми працюємо над новим форматом угод, який, з одного боку, не переобтяжуватиме військовий бюджет, а з іншого – гарантуватиме виробникам довготривалі зобов’язання держави», - додав Володимир Зеленський

Крім того на засідання обговорили питання захисту. Так, на наступну Ставку президент дав доручення зібрати все, що відомо українським розвідкам про наміри російських терористів нищити цивільну інфраструктуру, та підготувати всеохопний план подальших дій. За словами Зеленського, цей план складає: «посилення фізичного захисту, де це працює, перерозподіл систем ППО та децентралізації, де це можливо».


Раніше ми повідомляли, що Володимир Зеленський заборонив військовим доступ до онлайн казино.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: