До Львова приїде американський хірург, аби лікувати дітей з патологіями хребта

Марк Диржка
Марк Диржка/Перше медичне об'єднання Львова

До Львова із місією прибуде хірург зі США Марк Диржка. Тут він консультуватиме та лікуватиме дітей зі складними патологіями хребта.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні міста.

Пробуде він в Україні два тижні — з 13 по 22 травня. Американський хірург допомагатиме спеціалістам дитячої лікарні святого Миколая консультувати та оперувати маленьких пацієнтів із різноманітними захворюваннями хребта.

«У Львові американські спеціалісти оперуватимуть здебільшого дітей із комбінованими сколіозами та їхніми ускладненнями. Станом на зараз уже заплановано девʼять складних хірургічних втручань», — йдеться в повідомленні.

Під час цього вже третього візиту Марка Диржки до Лікарні Святого Миколая із ним також працюватиме нейрофізіолог зі США — Браян Дембоскі. Мета американських фахівців: не лише допомагати українським дітям, а й ділитися знаннями та досвідом з українськими колегами. Тому всі операції іноземні спеціалісти виконуватимуть спільно із командою спеціалістів нашої Дитячої Лікарні Святого Миколая. Разом вони хірургічно лікуватимуть такі види викривлення хребта:

  • сколіоз;
  • патологічний кіфоз;
  • лордоз;
  • вроджені аномалії розвитку.

Як потрапити на консультацію

Потрібно зареєструватись за цим покликанням.


Марк Диржка — провідний спінальний хірург Пресвітеріанської лікарні Нью-Йорка (підрозділ Колумбійського університету), яка неодноразово потрапляла до рейтингу найкращих медичних установ США та світу.

Нагадуємо, цього тижня, 28 квітня, до Львова вшосте прибуде місія американсько-українських пластичних та щелепно-лицевих хірургів «Reconstruction» для допомоги дітям з вродженими та набутими вадами обличчя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: