Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед Європейських країн, - дослідження

військовослужбовці
ілюстративне фото/visitukraine.today

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед Європейських країн, при чому питання для українців було прямим і не носило гіпотетичний характер. Відсоток тих, хто готовий, становить 62%, що майже удвічі більше за тих, хто не готовий – таких 33%, тих, хто ще не визначився із відповіддю всього 4%.

Про це IA.Дивись.info дізналася із дослідження соціологічної групи «Рейтинг».

Нещодавно соціологи завершили широкомасштабне дослідження спільно з відомим світовим інститутом досліджень Gallup International. Опитування було проведено в рамках проекту «Кінець року 2023».

Однією тем цього об'ємного дослідження є готовність за умов війни воювати за свою країну. Ось результати:

  • Україна виявила найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн. Питання, спрямоване до українців, було прямим і не гіпотетичним. 62% відповідачів виявили готовність, що майже удвічі більше, ніж ті, хто не готовий (33%), та лише 4% ще не визначилися з відповіддю.
  • Найбільша готовність воювати за свою країну показана респондентами з країн Азії.
  • Вірменія та Саудівська Аравія показали найвищий рівень готовності воювати за свою країну: відповідно 96% та 94%. Високий рівень готовності також спостерігається в Азербайджані, Грузії, Афганістані, Індії та Пакистані.
  • У країнах Америки та Європи найбільший відсоток тих, хто не визначився.
  • Респонденти з країн Центрально-Східної Європи демонструють вищу готовність воювати, ніж з Південної Європи. Серед європейських країн найменше готові воювати за свою державу в Італії, Німеччині, Австрії, Іспанії та Болгарії.
  • Серед японців найменший відсоток тих, хто готовий воювати за свою країну.
  • Серед сусідніх країн України більша готовність воювати за свою країну виявлена в Молдові, де цей показник трохи перевищує половину. У Румунії та Польщі відсоток готових воювати менше половини опитаних.

Скільки людей опитали

Усього було опитано 40 428 осіб у всьому світі. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2023 року було опитано репрезентативну вибірку приблизно 1000 осіб. Українське опитування було проведене групою «Рейтинг».


Міжнародне опитування Gallup International End of Year Survey (EoY) — це щорічна традиція, що була започаткована та розроблена в 1977 році. З того часу опитування проводиться щороку. У цьому році проєкт був реалізований у 41 країні світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: