На території України фіксують пил із Сахари, – гідрометцентр

437497112_834373902055777_31259187433287007_n
Карта/ Український гідрометеорологічний центр

За прогнозами синоптиків, пил із Сахари, який вчора спостерігався у Греції, сьогодні, 24 квітня, дістався території України.

Про це повідомили в Українському гідрометеорологічному центрі.

Там розповіли, що на супутниковому зображенні, де пил позначено рожевим кольором, чітко прослідковується над південними та центральними районами та поширюється на північ.

«Оскільки на більшій частині території країни погоду визначають циклон та вологі повітряні маси, це сприятиме перехопленню частинок пилу краплями води у хмарах та опадах. Тому цей пил швидше вимиватиметься з атмосфери, втім в деяких районах це явище може надавати хмарам жовтуватий відтінок, а самі дощові краплі, що випадатимуть, міститимуть цей пил і не будуть кришталево чистими», – розповідають в гідрометцентрі.

Синоптики також зазначили, що пил залишатиметься в атмосфері над Україною до п'ятниці, 26 квітня. Після цього з п'ятниці на суботу він відступить на схід та атмосфера очиститься.

Прогноз погоди для Львівської області на 24 квітня

За прогнозами синоптиків, протягом 24 квітня і Львові та області буде хмарно. Часом дощ, місцями грози. Вітер вночі змінного напрямку 3 – 8 м/с, вдень південно-західний, 7 – 12 м/с.

Температура вночі 3 – 8° тепла, вдень 9 – 14° тепла. Синоптики також попереджають про слабкий туман вранці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: