Львівські правоохоронці затримали переправника, який намагався вивезти ухилянтів за кордон

ьтпаивапиав
Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

У Львові поліція затримала 43-річного жителя Вінниці, який виглядався як тургід, але насправді переправляв військовозобов'язаних чоловіків до кордону. Його спільники водили ухилянтів лісовими стежками на територію Угорщини. За цю «послугу» ухилянтам доводилося віддати тисячі євро. Слідчі повідомили затриманому про підозру, і суд вирішив тримати його під вартою.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У вівторок, 23 квітня, слідчі управління обласної поліції здійснили успішне затримання організатора незаконного каналу виїзду ухилянтів за кордон. Інцидент стався на одній з АЗС поблизу Львова. Згідно з даними правоохоронців, затриманим виявився 43-річний мешканець Вінниці.

Поліцейські встановили, що чоловік знаходив серед своїх знайомих військовозобов'язаних, які бажали виїхати за кордон. Користуючись своїм автомобілем, він доставляв ухилянтів до кордону з Угорщиною, де їхні спільники переводили через державний кордон лісовими стежками поза офіційними пунктами пропуску.

За інформацією поліції, порушник надавав детальні інструкції чоловікам щодо їхніх подальших дій у разі потрапляння в іншу країну, радячи їм вважати себе біженцями, щоб уникнути депортації. Вартість його послуг оцінювалась у 8000 євро.

Правоохоронці затримали організатора незаконного каналу в момент отримання ним грошей від наступного клієнта. Слідчі повідомили йому про підозру, а суд встановив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 242 000 гривень.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України підозрюваному може загрожувати до дев'яти років позбавлення волі. Поліція продовжує розслідування для встановлення інших осіб, причетних до цієї незаконної діяльності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: