На одній зі львівських вулиць висадять низькорослі кущі, а на Цитаделі видалять аварійні дерева

низькорослі кущі у Львові
ілюстративне фото/ЛМР

Сьогодні на вулиці Галицькій планується заміна 6 декоративних ящиків на нові, у які будуть висаджені низькорослі кущі. Роботи здійснюватимуться за рахунок спонсорських коштів. А дерева, які росли у великих ящиках, пересадять у сквер на вулиці Вітовського.

Про це повідомляє міська рада.

«На вул. Галицькій маємо 6 декоративних деревʼяних ящиків, у яких ростуть дерева. За рекомендацією управління екології, ці дерева, які зараз ростуть у дерев’яних ящиках, пересадимо у сквер на вул. Вітовського. А у нових ящиках, які поставимо сьогодні, заплановано висадити композиції з низькорослих кущів. Рослини буде висаджено у травні. Роботи проводимо за спонсорські кошти і жодних бюджетних на це не витрачаємо», - повідомили у Галицькій районній адміністрації.

Крім того, цього року місто планує видалити 191 аварійне дерево на території історико-культурного комплексу «Цитадель», а за кошти благодійників - висадити нові. Спеціальна комісія, куди увійшли представники міської, обласної екологічної інспекції та районної адміністрації, ще у 2022 році обстежила територію на майже 22 гектарах комплексу «Цитадель» і встановила, що стан багатьох дерев там — катастрофічний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: