Росіяни поширюють фейки про роботу ТЦК та СП на Львівщині

тцк
Ілюстративне фото/Pexels

У соціальних мережах поширюють неправдиві повідомлення про роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) Львівської області. Йдеться про обмеження пересування, затримування, відбирання мобільних телефонів.

Про це повідомили на сторінці обласного ТЦК та СП.

Там зазначають, що повідомлення такого змісту, опубліковані у соціальних мережах чи озвучені усно, є фейками і мають усі ознаки російської інформаційно-психологічної операції (ІПСО).

«Фейкові новини з короткими емоційними коментарями є одним із найпопулярніших методів російських пропагандистів. Ворог поширює такі повідомленні з метою залякування українського населення, дискредитації ТЦК та зриву мобілізації. Розповсюдження таких повідомлень грає на руку ворогу. Наполегливо рекомендуємо уникати поширення схожих повідомлень. А також критично сприймати всю інформацію, яку споживаєте у соціальних мережах», — йдеться в повідомленні.

У ТЦК пояснюють, що варто зважати на джерело поширення інформації та довіряти лише перевіреним медіа. Якщо джерело анонімне, або неможливо виявити, хто найперший поширив цю інформацію – це перший дзвінок, що перед вами може бути ІПСО.

Нагадуємо, з 16 квітня у Львівській області працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) приймають рідних військовослужбовців у ЦНАПах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: