Американські аналітики оцінили можливість України звільнити всю свою територію від окупантів

439823544_781713370808410_2873908186928895610_n

Здатність України повернути всю свою територію в довгостроковій перспективі залежить від численних майбутніх рішень на Заході, у Кремлі та Києві, і будь-які дискусії, які розглядають перспективи української перемоги чи поразки як заздалегідь визначені результати, ігнорують те, як усі залучені сторони могли динамічно змінювати хід війни в Україні.

 Про це повідомляють фахівці Інституту вивчення війни (ISW).

Згідно з інформацією західних ЗМІ, деякі офіційні особи Сполучених Штатів розпочали дискусії про ідею "заморожування кордонів", оскільки останній пакет військової допомоги США Україні може виявитися недостатнім для повернення всієї її території. Прихильники цього пакету не стверджують, що він сам по собі дозволить Україні звільнити всю окуповану територію, адже обговорення можливих кінцевих станів війни вважається передчасними, враховуючи, що законопроект було підписано лише два дні тому президентом Джо Байденом.

Допомога від США вже в дорозі до України і займе кілька тижнів, щоб дістатися до військових підрозділів на передовій і суттєво вплинути на хід подій на полі бою. Наразі українським силам доведеться використовувати цю допомогу для стабілізації фронтової лінії та стримування російського просування, особливо у напрямках Авдіївки та Часового Яру, у найближчі тижні.

Масштаб та інтенсивність очікуваної російської наступальної операції влітку 2024 року, яка може розпочатися в червні, також залишається невизначеним, і російське військове командування може активно переглядати плани своїх літніх наступальних дій, щоб уникнути зіткнення з краще оснащеними українськими силами.

Українським силам також доведеться зіткнутися з поточними проблемами щодо живої сили, зокрема через навчання нового персоналу, оснащення нових підрозділів та відновлення старих. Розклад цих зусиль, який, ймовірно, визначатиме розклад майбутніх контрнаступальних операцій України, залишається невизначеним.

Експерти вважають, що достатня та послідовна допомога Заходу буде вирішальним чинником для майбутніх контрнаступальних зусиль України, проте США та інші країни, ймовірно, будуть реагувати на визначення масштабів та фокусу цих операцій відповідно до потреб України.

Можливість України відновити контроль над усією своєю територією у довгостроковій перспективі залежить від ряду майбутніх рішень, які будуть прийняті на Заході, у Кремлі та в Києві. Важливо враховувати, що будь-які дискусії про варіанти перемоги чи поразки України, як заздалегідь визначені результати, не враховують того, як усі сторони можуть динамічно змінювати хід конфлікту на воєнному полі в Україні.

Нагадаємо, що США оголосили про найбільший пакет допомоги для України на суму $6 мільярдів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: