Іспанія надасть Україні ракети до систем Patriot

3311380
Фото: defence-ua.com

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес на засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") підтвердила рішення Мадрида відправити Києву ракети-перехоплювачі до зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Про це пише іспанське Міноборони від 26 квітня.

На цьому засіданні вперше виступив президент України Володимир Зеленський, який висловив подяку за надану допомогу та наголосив, що ця війна потребує зусиль усіх, оскільки допомога у протиповітряній обороні та артилерії стає життєво важливою. Також було підкреслено значення навчання для зміцнення обороноздатності.

Після вступного слова міністра оборони США Ллойда Остіна виступив український міністр оборони Рустем Умеров, який відзначив підтримку союзників у забезпеченні матеріальних ресурсів та підготовки, зокрема наголосивши на важливій допомозі Північної Америки, недавно затвердженій.

На зустрічі було детально розглянуто складну ситуацію на місцях, спричинену російськими атаками на цивільну інфраструктуру України, а також першочергові потреби Збройних Сил та їх стратегічні потреби на довгострокову перспективу.

Міністерка Роблес висловила вдячність міністрам Остіну та Умерову за домовленості, досягнуті в Конгресі та Сенаті США щодо затвердження важливого пакету військової допомоги Україні. Вона нагадала про те, що зобов'язання країн-партнерів не тільки забезпечують Україну необхідною системою оборони, але й є підтримкою для солдат та цивільного населення, яке живе під постійною загрозою.

Щодо іспанської допомоги, Роблес згадала відправку медичних препаратів та бойових аптечок, а також повідомила про майбутні поставки артилерійського устаткування протягом наступних місяців. Також була оголошена відправка зенітних ракет до систем Patriot великої дальності.

На засіданні також було зазначено про готовність нових бойових танків Leopard до передачі Україні до кінця червня.

Нагадаємо, що США оголосили про найбільший пакет допомоги для України на суму $6 мільярдів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: