Канада надасть Україні понад $2 млн на виробництво дронів

49_main-v1714167042
Фото: ЕРА

Уряд Канади профінансує виробництво безпілотників для захисту від агресії Росії на суму приблизно 3 млн канадських доларів (орієнтовно $2,2 млн)

Про це повідомляє міністерство оборони Канади.

Міністр національної оборони Канади Білл Блер прийняв участь у 21-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (UDCG), що було організовано міністром оборони Сполучених Штатів Ллойдом Дж. Остіном III. Зустріч відбулася в онлайн-форматі з нагоди дворічного ювілею Контактної групи та зібрала представників понад 50 країн.

Під час зустрічі міністр Блер оголосив про виділення Канадою 3 мільйонів доларів (орієнтовно $2,2 млн американських доларів) на виробництво безпілотників українським оборонним комплексом. Це перший раз, коли Канада безпосередньо сприяє виробництву військової техніки в Україні, і ця допомога буде надана спільно з Великою Британією.

Міністр Блер також підтвердив, що Канада додає ще близько 13 мільйонів доларів на ініціативу Чехії з закупівлі та поставки боєприпасів великого калібру для України. Це доповнення до минуломісячного оголошення про 40 мільйонів доларів США, і загальний внесок Канади в чеську ініціативу становить понад 53 мільйони доларів.

Крім того, міністр Блер повідомив про надходження іншої допомоги:

  • Перших 10 з 50 броньованих машин підтримки, які передасть Канада Україні, будуть доставлені до Європи цього літа, а восени підуть в Україну.
  • 10 багатоцільових катерів від Zodiac Hurricane Technologies, які були заявлені у січні, мають бути поставлені в липні цього року.
  • З лютого 2024 року Канада зробила внесок у розвиток українських винищувачів F-16, забезпечуючи навчання.

Військова допомога Канади Україні свідчить про постійне підтримування країни у боротьбі проти війни з Росією. Угода про безпекову співпрацю між Канадою та Україною підтверджує намір Канади продовжити підтримку України в майбутньому.

Нагадаємо, що США оголосили про найбільший пакет допомоги для України на суму $6 мільярдів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: